Špargľové predjedlo

2010 - bez fotky2010, 15. februára 2010
Špargľové predjedlo
Foto: 2010

Jednoduche a elegantne predjedlo .

15 minút
príprava
10 minút
na 200 °C

Suroviny

15  ks
100  g
3  PL




Postup

  1. 1

    Su dva sposoby pripravy Jeden pre lenivych ktorym na farbe spargle az tak nezalezi plus maju uplne mladu cerstvu sparglu. Na plech dat alobal dat niekolo lyzic extra panenskeho oleja. Sparglu obalit po diagonale tenko nakrajanym prosiuttom ( vybrat prosiutto podla chuti lebo lacnejsie su daakedy velmi slane , tak isto je to velmi dobre ked sa pouzije bavorska sunka plus je menej slana).Pokorenit ,trosku poolejovat extra paneskym olivovym olejom solit netreba ked len tak podla chuti. Polozit na plech piect 5 minut vybrat a otocit na druhu stranuna dalsich 5 minut pokial je prosciutto trocha chrumkave a spargla hotova.

  2. 2

    Druha varianta je farebne krajsia ( spargla ostane zelensia) plus je vhodna ked spargla je vacsia - starsia. sparglu prve rychlo povarit v posolenej vode tak 2 minuty staci. Hned ju vybrat a ponorit do ladovej vody. Osusit a pokracovat dalej ako pri prvom postupe.

  3. 3

    Servirovat sa da teple aj studene

Diskusia k receptu

bozulka
Šparglu máme radi či bielu alebo zelenú,ktorá je jemnejšia.Je to krásne tak zabalená každá v bavorskej šunke / tá je prístupnejšia/.Ja po ochladnutí balím šparglu do zväzkov po 4-5 kusov a opečiem na panvici alebo hodím pod gril.
jarco
Πολύ νόστιμο! Όμορφη φωτογραφία! Svetobežník a milovník teplých krajín @2010 nám pridal prvý recept a teda parádny!

Špargle ja osobe dokážem skonzumovať prakticky neobmedzené množstvo, najmä zelenej. Trochu po tom divne páchne moč, ale že vraj to je známka očistných účinkov špargle. Dúfam, že som som touto prostorekosťou nikomu nepokazil chuť:-)
2010
Aj ja mam rad a asi ta "divna vona mocu" patri k tomu.
julica
@2010 , je mi luto, ze si pre dve zenske, ktore sa neviem z akych dovodov nemaju v laske, musel zrusit peknu temu. Uplne ta chapem a dobre si urobil, naco kazit naladu dalsim. Je mi luto, ze moj prispevok o dobrom sefovi pobudil tak, ze doslo k urazaniu. urcite som to nechcela. Prepac, mohla som to mlcky prehltnut, ale ked mas uzasnu matku, ktora ta aj napriek tazkej chorobe priviedla na svet, co si este velmi zdlhavo a sklucujuco pretrpela, a urobila to aj napriek tomu, ze dobre vedela, do coho sa pusta... nemohla som mlcat. Prepac, my zenske vieme byt slovne velmi hnusne. (nevedela som, ako inak ti napisat, prosim, zmaz tento prispevok)
marianne69
Urobila som tu druhu variantu,chutilo vynikajuco s bielou bagetkou a poharikom bieleho.:-)



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia