Tuniaková pizza

luckala1 - bez fotkyluckala1, 12. decembra 2011

Nie je síce pravá talianska a nechutí ako z pizzérie, ale nám doma chutí :)

4
porcie
30 minút
príprava
6-10 minút
na 250 °C

Suroviny

600  g
0,5  kocky
2  dl
0,5  dl
1  dl
3  KL
1  KL
Plnka:
8 PL
4 strúčiky
2 konzervy
2
4 PL




Postup

  1. 1

    Z mlieka, cukru a droždia si pripravíme kvások a necháme ho napučať.

  2. 2

    Vypracujeme cesto z múky, oleja, vody, soli, mletej rasce. Do cesta zapracujeme aj kvások. Cesto necháme na teplom mieste chvíľu vykysnúť. Keď cesto vykysne, rozdelíme ho na 4 bochníčky. Každý bochníček rozvaľkáme do tvaru kruhu. Plech si potrieme olejom a položíme naň vyvaľkané cesto, ktoré jemne potrieme olivovým olejom.

  3. 3

    Do rajčinového pretlaku roztlačíme cesnak a pridáme acidko. Zmes vymiešame a natrieme na pizzu.

  4. 4

    Cibuľu si nakrájame na väčšie kúsky a zmiešame ju s tuniakom. Šťavu z tuniaka na pizzu nedávame. Zmes navrstvíme na pizzu a podľa chuti okoreníme oreganom a bazalkou (kto má rád štipľavé jedlá, môže použiť pletú štipľavú papriku).

  5. 5

    Pizzu vložíme do rúry a pečieme cca 6-10 minút (podľa hrúbky cesta) pri teplote 250°. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

rikinka33
Tak túto môžem využiť pri svojej 90dňovky, bez acidka :-), super, díík za inšpiráciu, KK



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia