Tuniakové cestoviny či tuniakový šalát

bonpari - fotkabonpari, 20. januára 2012

Rýchle, jednoduché a naozaj chutné..

4
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

1 veľká konzerva
2/3
1 ks väčšia
1 malá konzerva




Postup

  1. 1

    Do osolenej vody s trochou oleja si dáme uvariť cestoviny. Mne sa najlepšie na toto jedlo hodia kolienka. Neviem vám povedať, koľko to je presne na gramáž, ale ja dávam odoka asi tak pre 4 osoby.

  2. 2

    Uvarené ich v mise zmiešame s nadrobno nakrájanou cibuľou, tuniakom aj so šťavou (buď 1 veľkú konzervu alebo 2 malé), kukuričkou (1/2 veľkej konzervy alebo 1 malá) a tatárskou omáčkou. Tatarky používam toľko, aby to malo kompaktnú konzistenciu podobnú šalátom, približne 2/3 z klasického pohárika. Osolíme a okoreníme podľa chuti a necháme vychladnúť. Podávame studené.

Diskusia k receptu

tykadielko
tak toto zbožňujem a doporučujem, ja si to síce robím troška v inej podobe - používam grahamové cestoviny,ale nie každému chutia - základ-tuniak...mňam :D
pacik
Ešte som takéto cestoviny nerobila, ale vyskúšam, KK :-)
angiek
ja som dnes mala grahamove cestoviny s tuniakom v oleji a stacilo mi do toho primiesat trocha tvarohu, tato kombinacia mi nejak obvzlast chuti :D
irenaw
veľmi dobrý, robievame si tiež taký :)



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia