Foto: aleana
Postup
-
1
300 g múka polohrubá 150 g cukor práškový 150 g Palmarin 1 ks vajce 1 ks žĺtok 500 g tvaroh 150 g cukor práškový 1/2 liter mlieko 1 dl olej vanilínový cukor 1 ks vajce 4 ks žĺtok 100 g cukor práškový
- 2
Cesto: Zmiešame polohrubú múku s palmarínom, pridáme 150g práškového cukru 1 celé vajce, vaječný žĺtok a vypracujeme cesto. Cesto rozvaľkáme na papieri na pečenie a položíme ho na plech.
- 3
Plnka: V miske rozšľaháme tvaroh, mlieko, 150g práškového cukru, vanilkový cukor, zlatý klas, 1 vajce, 3 vaječné žĺtka, 1 dcl oleja. Plnku vylejeme na pripravené cesto. Plnka vyzerá byť riedka, ale pri pečení zhustne. Koláčik vložíme do rúry a pečieme pri 180 °C cca 20 - 25 minút a 5 minút pred dopečením natrieme na koláčik zvyšné bielka, ktoré si vyšľaháme so 100g práškového cukru a necháme dopiecť. V lete môžeme pridať do plnky sezónne ovocie.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu