Tvarožník starej mamy

heureka - bez fotkyheureka, 3. augusta 2011
Tvarožník starej mamy
Foto: heureka
60 minút
príprava
40-50 minút
na 160-170 °C

Suroviny

50 dkg
4 dcl
2 dkg cerstvé
5 dkg
3 PL
8 dkg
1 ks
 stípka
1 kg
podla chuti
2 ks
1 ks
2 ks
 na drobno sekany
 stípka




Postup

  1. 1

    Z vlazného mlieka , drozdia ,PL cukru urobíme kvások.Potom pridáme múku,maslo,olej,zltok, soli,cukor a urobíme klasické kysnuté cesto. Necháme kysnút.

  2. 2

    Pripravíme tvarohovú plnku. Zltok vymiesame s cukrom,pridáme tvaroh,vanilkovy cukor,citronovú koru,sneh z bielkov , kopor a troska soli.

  3. 3

    Vyvalkané cesto dáme na vymasteny pekác a nalejeme tvaroh. Necháme chvílu kysnut a pecieme asi 40-50 minút .

Diskusia k receptu

ancicka
Takýto koláč s tvarohom som ešte nerobila,kde ide do tvarohu kôpor.Stojí za vyskúšanie.Najbližšie,ked budem robiť tvarohovy ,tak vyskúšam a ozvem sa ako mi to chutilo.Inač ja kôpor mám vaľmi rada,ale do sladkého som kôpor ešte neskušala.
heureka
Kopor sa miesa priamo do tvarohu,a potom dáme na cesto a pecieme.
Nám chutí velmi,treba upiect polovicnú dávku a ochutnat.Je to vynikajuce!
Manzel hovorí,ze chutí celej rodine aj susedom,lebo aj oni dostanú.
andrea77
tento recept poznám je naozaj výborný len škoda, že z bezlepkovej múky nie je tak výborný
lianka
U nás sa pečú podobné koláče a voláme ich syrovníky, len kôpor nedávame a z pol kila múky robíme na dva plechy. Na každý plech ide plnka zo 75 dkg tvarohu a na vrch tvarohu robíme mriežku zo škorice. Sú to naše chýrne syrovníky, ktoré v minulosti nechýbali na žiadnej svadbe, okrem toho sa piekli orechové a makové záviny/zaviňáky/.Tým sa vítali hostia, ktorí nosili dary, a tiež sa podávali, keď sa schádzali hostia na sobáš a keď boli zíjdení podával sa mäsový chod. A tak isto sa dávali do výslužky so zákuskami.



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia