Foto: 2010
Tak ako si spominate z dovolenky z Grecka tabbouleh servirovany s fasirkami keftethes plne petrzlenu.
porcie
príprava
Postup
-
1
Bulgur co je daco podobne ako predvareny srot a sa velmi casto pouziva okolo Stredozemneho mora.Pripravime podla navodu ale staci len obarit horucou vodou a nechame odstat cca 1 hodinu a vytlacime - zlejeme prebytocnu vodu. Petrzlenovu vnat a matu pokrajame na drobno ( treba to robit rucne lebo v procesore nam ostane pesto -kasa) tak isto pokrajame na drobno na kocky paradajky a jarnu cibulku.
- 2
V miske zmiesame vsetky suroviny poriadne premiesame s bulgurom , pridame olivovy olej a stavu s citrona, osolime a pokorenime podla chuti. Podavame ako prilohu v tomto pripade s keftethes co su podobne ako nase fasirky len maju tiez petrzlen a matu smiesany s mletym masom a su obalene len v muke a vyprazane a podavaju sa aj studene.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
"Keftethes" možno poznáte aj z Bulharska ako "kjufteta". Jednoducho grilované malé placky alebo guľky z mletého mäsa okoreného miestnymi bylinkami.
mas uplnu pravdu s tou jahnacinou, jasne ze by tam mala byt.
Bolo to s kuskusom namiesto bulguru a trochu menej byliniek ako by si to žiadalo, ale inak super :-)
v anglictine je slovo "flabagasted" to znamena daco ako v nemom uzase vyzera to super treba to pridat do receptov ako" kuskusovu -tabbouleh variantu."
Cheers