Tabbouleh šalát

2010 - bez fotky2010, 20. marca 2010
Tabbouleh šalát
Foto: 2010

Tak ako si spominate z dovolenky z Grecka tabbouleh servirovany s fasirkami keftethes plne petrzlenu.

4
porcie
20 minút
príprava

Suroviny

200  g
5  lyzic
3  lyzice
4 ks
4 ks
2  lyzice
1




Postup

  1. 1

    Bulgur co je daco podobne ako predvareny srot a sa velmi casto pouziva okolo Stredozemneho mora.Pripravime podla navodu ale staci len obarit horucou vodou a nechame odstat cca 1 hodinu a vytlacime - zlejeme prebytocnu vodu. Petrzlenovu vnat a matu pokrajame na drobno ( treba to robit rucne lebo v procesore nam ostane pesto -kasa) tak isto pokrajame na drobno na kocky paradajky a jarnu cibulku.

  2. 2

    V miske zmiesame vsetky suroviny poriadne premiesame s bulgurom , pridame olivovy olej a stavu s citrona, osolime a pokorenime podla chuti. Podavame ako prilohu v tomto pripade s keftethes co su podobne ako nase fasirky len maju tiez petrzlen a matu smiesany s mletym masom a su obalene len v muke a vyprazane a podavaju sa aj studene.

Diskusia k receptu

jarco
Mňam. Len dodávam, že bulgur sa v tomto prípade dá alternovať aj kuskusom. A podľa mňa tie fašírky by mali obsahovať nadpolovičný podiel jahňaciny/baraniny, inak to nie je ono :-)

"Keftethes" možno poznáte aj z Bulharska ako "kjufteta". Jednoducho grilované malé placky alebo guľky z mletého mäsa okoreného miestnymi bylinkami.
jarco
Ešte raz som si poriadne prečítal recept (idem si Tabbouleh tento týždeň urobiť :-) a vidím, že Keftethes sú iné ako bulharské kjufte. Ale jazykovo sa to dosť podobá, nie?
2010
jarco,
mas uplnu pravdu s tou jahnacinou, jasne ze by tam mala byt.
jarco
Bola u mňa na návšteve @starka a urobila nám podľa tvojho receptu toto:





Bolo to s kuskusom namiesto bulguru a trochu menej byliniek ako by si to žiadalo, ale inak super :-)
2010
jarco,
v anglictine je slovo "flabagasted" to znamena daco ako v nemom uzase vyzera to super treba to pridat do receptov ako" kuskusovu -tabbouleh variantu."
Cheers



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia