Tagliatelle arrabiata s cícerovými guľkami

crenai - fotkacrenai, 5. januára 2022
Tagliatelle arrabiata s cícerovými guľkami
Foto: crenai

Mierne pálivé cestoviny. Omáčka je použiteľná mnoho spôsobmi :)

2
porcie
120 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

Tagliatelle:
150 g
5 PL
1 PL
1 KL
Omáčka arrabiata:
300 g čerstvé
2 strúčiky
1 KL
2 PL
1 PL
1 PL
1 KL
1 KL
1/2 šálky
Cícerové guľky:
100 g
1 ks stredná
2 strúčiky
3 PL
1 PL
1 KL
1 KL
1 KL
1 KL
1 PL
Vegánsky „parmezán“:
100 g
2 PL
1 PL drvený
1/2 PL
1 PL




Postup

  1. 1

    Tagliatelle: Ingrediencie zmiešame a vypracujeme hladké cesto. Necháme pol hodinu odležať v chladničke, rozvaľkáme na čo najtenšie a nakrájame kolieskom na pizzu na širšie rezance. Varíme v osolenej vode, kým vyplávajú a potom ešte 3 minúty.

  2. 2

    Omáčka arrabiata: Paradajky ošúpeme a najemno nakrájame. Cesnak pretlačíme a pridáme do hrnca k paradajkám. Všetko posolíme, premiešame a počkáme 10 minút, kým paradajky pustia šťavu. Potom pridáme aj zbytok surovín. Varíme na miernom ohni, za občasného miešania a pod pokrievkou 25 minút. Vodu dolievame podľa potreby.

  3. 3

    Cícerové guľky: Cícer namočíme noc vopred do vody a dáme do chladničky (konzerva na toto nie je vhodná). Vodu zlejeme a cícer dáme do mixéra aj s mrkvou a cesnakom. Rozmixujeme na stredne hrubú konzistenciu a premiestnime do misky. V mažiari si spracujeme korenie a pridáme ho k cíceru aj so zbytkom surovín. Vypracujeme pevnú hmotu, z nej robíme guľôčky, ktoré ukladáme na vystlaný plech a pečieme pri 200 °C 20 minút. V polovici pečenia guľky pootáčame.

  4. 4

    Vegánsky „parmezán“: Všetky ingrediencie vhodíme do mixéra a rozsekáme na konzistenciu "mrveničky".

  5. 5

    Podávanie: Cestoviny vmiešame do omáčky, keď končí jej varenie. Na tanieri pridáme guľky a posypeme "parmezánom".

Diskusia k receptu




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia