Tatarčané pirohy

hruso2 - bez fotkyhruso2, 11. apríla 2013

Suroviny





Postup

  1. 1

    Epizóda: Epizóda 08/2013: Karpatská drevená cesta Cesto: polohrubá múka 400g pohánková múka 100g vajce 1ks vlažná voda podľa potreby Plnka: zemiaky 200g tvaroh 200g soľ Ochutenie: cibuľa podľa chuti maslo podľa chuti Plnka: Zmiešame nastrúhané zemiaky s tvarohom. Cesto: Všetky suroviny vymiesime v mise rukami. Cesto má byť husté, tvrdšie. Ďalej ho spracujeme na doske, pomúčime ju a cesto vyvaľkáme natenko. Ostrým nožom narežeme na menšie štvorce a plníme plnkou a okraje spojíme do tvaru trojuholníka. Vo vriacej vode varíme, kým dvakrát nevyplávajú. Pirohy vyberieme z vody, necháme odkvapkať, osolíme, polejeme jemne opraženou cibuľkou na masle a premiešame.

Diskusia k receptu




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia