Tekvicový úprívarok s pikantným mäsom fotorecept

gordonko - fotkagordonko, 24. júla 2013
Tekvicový úprívarok s pikantným mäsom (fotorecept)
Foto: gordonko

Tekvicový prívarok troch inak. Bez cukru, octu, kôpru.

45 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

3/4 kg
prívarok:
1 ks
1 ks
1 ks
5 - 10 strúčikov




Postup

  1. 1

    cibulu pokrájame na drobno

    Tekvicový úprívarok s pikantným mäsom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    cuketu - tekvicu postrúhame na hrubšom strúhadle

    Tekvicový úprívarok s pikantným mäsom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    na masle či oleji si dosklovita osmahneme cibulu

    Tekvicový úprívarok s pikantným mäsom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    potom pridáme nastrúhanú tekvicu - cuketu

    Tekvicový úprívarok s pikantným mäsom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    trošku podlejeme vodou a osolíme ..... za časteho miešania dusíme asi 20 minut

    Tekvicový úprívarok s pikantným mäsom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    zo smotanky a hladkej múky si spravíme zátrepku ....mal som ju hustú tak som ju trochu zriedil vodou - mlieko už nebolo

    Tekvicový úprívarok s pikantným mäsom (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    a hotovú zátrepku pridáme do prívarku .... premiešame a necháme prejsť varom

    Tekvicový úprívarok s pikantným mäsom (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    kôpor zjem ale ho nemusim , preto som zmenil chuť a pridal som asi 8 strúčikou cesnaku

    Tekvicový úprívarok s pikantným mäsom (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    a do hotového prívarku som primiešal nasekanú pažitku

    Tekvicový úprívarok s pikantným mäsom (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    bravčové stehno nakrájané na nudličky

    Tekvicový úprívarok s pikantným mäsom (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    osmahnuté na rozpálenom oleji osolíme , opepříme , a okmínujeme

    Tekvicový úprívarok s pikantným mäsom (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    sušené bedle jedlé som len tak pomrvil medzi rukami a zamiešal k mäsku

    Tekvicový úprívarok s pikantným mäsom (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    dusil som asi 35 - 40 minut - 2 x podlial trochou vody a nakoniec som to zahustil ,,Gustinom,,

    Tekvicový úprívarok s pikantným mäsom (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    príloha : nové zemiaky robené v tlakovom hrnci a trochu som sa pohral s úpravou na taniery .... DOBRÚ CHUŤ

    Tekvicový úprívarok s pikantným mäsom (fotorecept) - obrázok 14

Diskusia k receptu

mariamka
parada! vzdy varim len polievku nakyslo s koprom, ale takyto privarok s cesnakom moze byt super aj s tym hribovym maskom, vyzera to vyborne, mam este v chladnicke pol tekvice, hriby susene zial z obchodu, mojim by to iste chutilo.. tanier vycifrovany ako taka "tekvicova mandala" :)
tiginko
veru aj ja robím takto tekvicový prívarok, pekne na cibuli, len ja ešte pridám mletú paprika. A kôpor každý komu chutí, priamo do taniera. Veru pekná "mandala" :-)
iwuska
Gordonko, jedinu vec by som Ti vytkla, konkretne zahustovanie Gustinom na konci, ked by stacilo nechat odparit :) Ale kazdemu jak je libo, ja sa tiez dnes chystam na tekvicovy privarok s hovadzim
izabella929
parádne a veľmi chutné...) teraz to všade varíme, lebo je to vynikajúce jedlo...)
manya
tekvicový prívarok zbožňujem, stačia mi k nemu len zemiaky, ale aby som ho nemusela jesť len ja robím aj mäsko, skúsim ako ty.
jozka2
Doma sa varil tekvicovy privarok,ked sa robil tvaroh a mamka zasadne nekvicu varila v servatke a nedavala vodu potom to zahustila smotanou.servatka dala tomu taku lepsiu chut.
jansam
prezerám Tvoje recepty,jeden lepší,než druhý, máš fantáziu a vidieť,že Ťa to baví.Kooopu receptov som si uložila do mojej KK.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia