Teľací rumpsteak na vínovej cibuľke

Tibor Samaranský
šéfkuchár reštaurácie Vinum Galéria Bozen v Pezinku, 14. apríla 2013
Teľací rumpsteak na vínovej cibuľke
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
30 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

1 kg časť od krku
podľa potreby
300 g malá
50 g
150 ml
50 ml
100 g
1 PL
100 ml
100 ml




Postup

  1. 1

    Mäso nakrájame na hrubšie rezne, osolíme a okoreníme, potrieme ich olivovým olejom z každej strany a necháme odležať v chlade cez noc. Na druhý deň na rozohriatej panvici stejky sprudka opečieme z každej strany a vložíme do rúry predhriatej asi na 180 °C na 5–10 minút podľa toho, ako chceme mať stejky prepečené.

  2. 2

    Kým sa mäso pečie, na masle speníme rozštvrtené cibuľky, podlejeme ich červeným vínom a necháme odpariť. Omáčku pripravíme tak, že na masle jemne prehrejeme sezamové semienka, pridáme horčicu, smotanu, vývar, biele víno a za stáleho miešania necháme omáčku variť na želanú hustotu. Dochutíme soľou a korením.

  3. 3

    Pri podávaní na tanier prekladáme listy baby špenátu s cibuľkami, jemne posolíme a posypeme sezamovými semienkami a nakoniec pokvapkáme olivovým olejom. Mäso pokrájame na väčšie kusy a prelejeme omáčkou. Podávame so zemiakmi, ktoré upravíme podľa chuti.

Diskusia k receptu

helanka
urobit super steak tak najprv treba dobry kus masa.
vtedy ziaden nie je zly a tento aj moze byt.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia