preslávené talianske jedlo, obohatené voňavou bylinkovou omáčkou.
porcie
príprava
Suroviny
8 plátkov (každý po 80 g) |
|
8 plátkov |
|
|
|
|
|
1 hrsť |
|
4 PL |
|
1 ks strúčik , nakrájaný na plátky |
|
4 PL |
|
(na podávaniu) |
|
(na podávaniu) |
|
Postup
-
1
Mäso ľahko osoľte (slanina je sama o sebe dosť slaná) a okoreňte. Plátok slaniny položte na pracovnú plochu. Položte naň 2 šalviové lístky a na tie plátok mäsa. Slaninu preložte cez mäso a upevnite špáradlom. Opakujte aj s ostatnými plátkami mäsa.
- 2
V panvici rozohrejte 2 lyžice masla. Opekajte teľacie v dvoch dávkach- 2 minúty z každej strany. Uchovajte teplé.
- 3
Nahrubo nasekajte zvyšnú šalviu, rozpusťte zvyšné maslo, pridajte cesnak a opekajte asi 1 minútu. Prihoďte šalviu, prilejte citrónovú šťavu a miešajte ďalšiu minútu, pokiaľ šťava trochu zhustne.
- 4
Teľacie rezne saltimbocca podávajte so zemiakovou kašou, fazuľkami varenými na pare a preliate šalviovou omáčkou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu