Foto: 2010
Malo byt zelene ale dali sme vela cervenych prisad plus cervene feferonky namiesto zelenych a este sme ho spravili bez kokosoveho mlieka.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
3 ks |
|
1 hrncek |
|
4 lyzice |
|
2 struciky |
|
3 ks |
|
2 |
|
2 lyzice |
|
1 ks |
|
2 ks |
|
1 ks |
|
3 |
|
150 ml |
|
2 lyzice |
|
|
|
|
|
1 lyzica |
|
3 lyzice |
|
Postup
-
1
Je dost velky rozdiel medzi Indickym kari a Thajskym. Thajske obsahuje prisady ktore mu davaju specificku vonu a chut pouziva ovela viac cerstvych surovin ako citronova trava,listky z kaffirovej limetky , galangal, a pasta z kreviet. Tym ze Thajske kari obsahuje tolko dalsich prisad da sa robit "redsie" bez kokosoveho mlieka ale da sa pridat napriklad aj normalny jogurt alebo mlieko a vysledok je tak isto vyborny.
- 2
Kuracie prsia nakrajame na mensie kusky 1 lyzicu Thajskej kari pasty a lyzicu sezamoveho oleja dame bud do sacku alebo na misku poriadne premiesame a dame marinovat cca 1 hodinu do ladnicky. Do woku dame 2 lyzice oleja rozhrejeme pridame rozdrvene burske oriesky ,nakrajanu salotku ,cesnak , a cerstvy zazvor. Po chvili pridame Thajsku kari pastu a prehrejeme . Zacneme pridavat suroviny podla dlzky pripravy ,kuracie prsia , mrkvu , papriku .V nasom pripade sme robili verziu bez kokosoveho mlieka , pridali sme mensi hrncek kuracieho vyvaru a podusili mi mame zeleninu radi tak aby mala stale konzistenciu -polochrumkava.( to je osobna prednost) Posledne pridame len na cca 2 minuty Cinsku zeleninu Bog Choi nakrajanu na drobno ( da sa nahradit aj Cinskou kapustou ).Nakoniec pridame koriandrovu vnat a ozdobime mladou cibulkou
- 3
Servirujeme s Thajskou jasminovou ryzou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
a ked si predstavim vsetky tie chute .....:-))) mnam, mnam ....