Thajské zelené kari s baklažánom, litchi a cherry paradajkami podávané s jazmínovou ryžou

Michal Konrád
šéfkuchár reštaruácie FOU ZOO, 8. júna 2015
Thajské zelené kari s baklažánom, litchi a cherry paradajkami podávané s jazmínovou ryžou
Foto: Andrea Červenková
2
porcie

Suroviny

Zelená kari pasta:
1 ks
4 strúčiky
4 ks
1 ks
20 g
20 g
5 g
20 g
5 ks
2 ks
Kari omáčka:
40 ml
600 ml
30 g
1 ks
4 ks
3 ks
Na dozdobenie:




Postup

  1. 1

    Zelená kari pasta:
    Všetky ingrediencie samostatne ošúpeme a nakrájame na malé kúsky. Po nakrájaní podrvíme v mažiari na jemnú pastu.


  2. 2

    Do hrnca vlejeme olej, necháme poriadne rozpáliť, pridáme kari pastu a za stáleho miešania a na silnom ohni pražíme cca 2 minúty, kým sa neuvoľnia všetky chute a aróma. Do hrnca pridáme kokosové mlieko, palmový cukor a necháme variť miernym varom cca 30 minút. Po uvarení kari precedíme a dochutíme rybacou omáčkou a limetkovou šťavou.


  3. 3

    Pridáme špenátové pyré na zlepšenie farby.


  4. 4

    Pridáme predgrilované kuracie prsia pokrájané na plátky a necháme prevrieť, kým nezmäknú.


  5. 5

    Kari podávame s uvarenou jazmínovou ryžou, grilovaným baklažánom a cherry paradajkami a litchi.


  6. 6

    Zdobíme čerstvými lístkami bazalky a koriandra, trávou z limetkových listov a physalisom.


Diskusia k receptu




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia