Tofu a la Čína

vancika1 - fotkavancika1, 19. februára 2011
Tofu a la Čína
Foto: vancika1

200 g bieleho tofu, po jednej lyžici sójovej a worcesterskej omáčky, 2 PL oleja, dva strúčiky cesnaku, tvrdšiu Zobraziť celý popis 200 g bieleho tofu, po jednej lyžici sójovej a worcesterskej omáčky, 2 PL oleja, dva strúčiky cesnaku, tvrdšiu hlávku pekinskej kapusty, 200 g malých šampiňónov, dve čerstvé červené kapie, malá konzerva sterilizovanej kukurice, po štipke čierneho mletého korenia a zázvoru, lyžicu paradajkového kečupu, čili papričku, 1 ČL škrobovej múčky. Postup: Deň vopred tofu pokrájame na malé kocky, zalejeme zmesou vody, sójovej a worcesterskej omáčky a necháme prikryté v chladničke marinovať. Asi dvakrát premiešame. Pekinskú kapustu opláchneme, osušíme a pokrájame na malé rezančeky. Kapiu očistíme, pokrájame takisto na rezančeky, očistené šampiňóny na plátky a čili papričku posekáme nadrobno. Kukuricu scedíme. V panvici zohrejeme olej, opečieme na ňom očistený a posekaný cesnak, pripravenú zeleninovú zmes, pridáme tofu scedené z marinády, ktorú si zatiaľ odložíme, a za častého miešania znova popražíme. Zvyšok marinády z tofu vymiešame s kečupom, škrobovou múčkou, pridáme do panvice a premiešame. Nakoniec ochutíme čiernym korením, zázvorom, podľa potreby posolíme a dovaríme. Môžeme podávať s ryžou, chlebom alebo s pečivom.

Suroviny

200 g po jednej lyžici
2 PL
2 strúčiky
1 ks
200 g
2 čerstvé
1 malá konzerva
 po štipke
1 lyžicu
1,2
1 ČL




Postup

  1. 1

    Deň vopred tofu pokrájame na malé kocky, zalejeme zmesou vody, sójovej a worcesterskej omáčky a necháme prikryté v chladničke marinovať. Asi dvakrát premiešame. Pekinskú kapustu opláchneme, osušíme a pokrájame na malé rezančeky. Kapiu očistíme, pokrájame takisto na rezančeky, očistené šampiňóny na plátky a čili papričku posekáme nadrobno. Kukuricu scedíme. V panvici zohrejeme olej, opečieme na ňom očistený a posekaný cesnak, pripravenú zeleninovú zmes, pridáme tofu scedené z marinády, ktorú si zatiaľ odložíme, a za častého miešania znova popražíme. Zvyšok marinády z tofu vymiešame s kečupom, škrobovou múčkou, pridáme do panvice a premiešame. Nakoniec ochutíme čiernym korením, zázvorom, podľa potreby posolíme a dovaríme. Môžeme podávať s ryžou, chlebom alebo s pečivom.

Diskusia k receptu




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia