Foto: vancika1
200 g bieleho tofu, po jednej lyžici sójovej a worcesterskej omáčky, 2 PL oleja, dva strúčiky cesnaku, tvrdšiu Zobraziť celý popis 200 g bieleho tofu, po jednej lyžici sójovej a worcesterskej omáčky, 2 PL oleja, dva strúčiky cesnaku, tvrdšiu hlávku pekinskej kapusty, 200 g malých šampiňónov, dve čerstvé červené kapie, malá konzerva sterilizovanej kukurice, po štipke čierneho mletého korenia a zázvoru, lyžicu paradajkového kečupu, čili papričku, 1 ČL škrobovej múčky. Postup: Deň vopred tofu pokrájame na malé kocky, zalejeme zmesou vody, sójovej a worcesterskej omáčky a necháme prikryté v chladničke marinovať. Asi dvakrát premiešame. Pekinskú kapustu opláchneme, osušíme a pokrájame na malé rezančeky. Kapiu očistíme, pokrájame takisto na rezančeky, očistené šampiňóny na plátky a čili papričku posekáme nadrobno. Kukuricu scedíme. V panvici zohrejeme olej, opečieme na ňom očistený a posekaný cesnak, pripravenú zeleninovú zmes, pridáme tofu scedené z marinády, ktorú si zatiaľ odložíme, a za častého miešania znova popražíme. Zvyšok marinády z tofu vymiešame s kečupom, škrobovou múčkou, pridáme do panvice a premiešame. Nakoniec ochutíme čiernym korením, zázvorom, podľa potreby posolíme a dovaríme. Môžeme podávať s ryžou, chlebom alebo s pečivom.
Suroviny
200 g po jednej lyžici |
|
|
|
2 PL |
|
2 strúčiky |
|
1 ks |
|
200 g |
|
2 čerstvé |
|
1 malá konzerva |
|
po štipke |
|
1 lyžicu |
|
1,2 |
|
1 ČL |
|
Postup
-
1
Deň vopred tofu pokrájame na malé kocky, zalejeme zmesou vody, sójovej a worcesterskej omáčky a necháme prikryté v chladničke marinovať. Asi dvakrát premiešame. Pekinskú kapustu opláchneme, osušíme a pokrájame na malé rezančeky. Kapiu očistíme, pokrájame takisto na rezančeky, očistené šampiňóny na plátky a čili papričku posekáme nadrobno. Kukuricu scedíme. V panvici zohrejeme olej, opečieme na ňom očistený a posekaný cesnak, pripravenú zeleninovú zmes, pridáme tofu scedené z marinády, ktorú si zatiaľ odložíme, a za častého miešania znova popražíme. Zvyšok marinády z tofu vymiešame s kečupom, škrobovou múčkou, pridáme do panvice a premiešame. Nakoniec ochutíme čiernym korením, zázvorom, podľa potreby posolíme a dovaríme. Môžeme podávať s ryžou, chlebom alebo s pečivom.
Diskusia k receptu