Tofu Sushi

2010 - bez fotky2010, 4. marca 2010
Tofu Sushi
Foto: 2010

Tiez originalne sushi ale bez tych zelenych morskych rias pre tych co ich nemusia. Toto su Inari Zushi alebo "hnedy sacok sushi.

4
porcie
20 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

8 ks
150 g
2  lyzice
350 ml
2  lyzice
1  lyzica




Postup

  1. 1

    Pripravime kratku ryzu tak isto ako na ine sushi s octom. Aburage ( vyprazane tofu koze - vrecka) dame varit na 15 minut dashin ( japonsky vyvar) ale moze byt aj kuraci alebo zeleninovy ked nemame .Pridame Mirin -ryzove vino, cukor a sojovu omacku .Zrolujme na palickach aby nam isli lahsie otvorit. rozkrojime a otvorime. Poriadna vysusime

  2. 2

    Naplnime tofu sacky do poloplna sushi ryzou. Pripravime si vyzdobu v tomto pripade je to na velmi jemne nakrajana nakladana chobotnica sitake hriby, naklady zazvor a redkvicka.Posipeme sezamovymi semiackami podavame s wasabi a lahkou soja omackou

Diskusia k receptu

2010
Inac tie vyprazane tofu sacky sa predavaju pod roznymi menami v aziskych obchodoch japonske meno je aburage tu ako vyzera jenoduche plnenie bez prisad ( inari je jedno z popularnych sushi ktore najdete v bento boxe v japonskych samoskach pripavenych ako "fast food " na obed)





2010
dashi sa kupuje hotovy ( instant) zaklad su morske riasy kombu vela ludi je lenivych aby sa s tym vyvarom babrali plus tie "tofu sacky ani nevaria v dashi ale naplnaju to priamo je to potom ovela masnejsie a bez chuti ako typicke tofu...
milina
2010 ty si odborník na tieto šeciality je ti takáto strava blízka - odkiaľ pochádzaš, môžeš pezradiť ?
2010
pochadzam z Bratislavy a poslednych 30 rokov som vacsinou mimo republiky a z toho 20 sa motam vonku okolo roznych restauracii a fast foodov.
2010
Ked sa varia sojove boby-sojove mlieko na vrchu sa tvori koza ako pri beznom mlieku a ta sa zbiera , z nej sa robia tie sacky na sushi alebo sa zapletaju a vysusia ako slize a naspat sa na kratko namocia vo vode , vyzmikaju a mozu sa stir fry so zeleninou vo woku ako sme robili vcera.





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia