Tofu Tikka Masala (vegánske)

ryzasos - fotkaRyža SOS, 2. júna 2023. Komerčný recept.
Tofu Tikka Masala (vegánske)
Foto: ryzasos

Tiež milujete Tikka Masalu? Poďte ju vyskúšať vo vegánskej verzii, ktorú si pripravíme s tofu. Vegánska tofu Tikka Masala poteší nielen neodolateľnou exotickou Zobraziť celý popisTiež milujete Tikka Masalu? Poďte ju vyskúšať vo vegánskej verzii, ktorú si pripravíme s tofu. Vegánska tofu Tikka Masala poteší nielen neodolateľnou exotickou chuťou, no tiež jednoduchosťou prípravy. Poďte sa o tom presvedčiť tiež a recept si isto uložte.
Zdroj: Fitrecepty

2
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

2x180 g
1 PL
1 ks
3 strúčiky
400 g sekané (z konzervy)
200 ml (hustý typ)
1 PL
2 cm čerstvý
1/2 ČL
1/4 ČL
1/2 ČL
100 g
250 ml
1/2 ČL




Postup

  1. 1

    Tofu pomocou papierových utierok zbavíme čo najviac vody, a potom ho nakrájame na malé kocky.

  2. 2

    Ryžu dobre prepláchneme a v menšom hrnci ju zalejeme s 250 ml vody, pridáme 1/2 ČL soli a varíme ju prikrytú na slabom plameni približne 13 minút. Po dovarení ju necháme prikrytú.

  3. 3

    V hrnci na rozpálenom oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu do sklovita.

  4. 4

    Pridáme prelisované strúčiky cesnaku, nastrúhaný čerstvý zázvor a minútu restujeme na silnom plameni.

  5. 5

    Pridáme všetky koreniny, nakrájané tofu a opäť minútu restujeme.

  6. 6

    Potom pridáme paradajkový pretlak, sekané paradajky z konzervy a tofu v omáčke varíme 5 minút na miernom plameni.

  7. 7

    Potom pridáme kokosové mlieko, nasekaný čerstvý koriander, zamiešame a necháme ešte minútu prevrieť.

  8. 8

    Hotové jedlo podávame s uvarenou ryžou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia