Torta s čokoládovým likérom

forneta - fotkaforneta, 31. októbra 2009

Zložitá... ale za tú námahu to stojí. Raz sme ju mojej babke piekli na narodeniny a každý si ju chválil.

40 minút
na 180 °C

Suroviny

4
180 g
80 g
1 KL
2  balenia
2
80 g
250 ml
6
2 Pl
250 ml
250 ml
1 balenie
1
1/16 l




Postup

  1. 1

    Vajcia s práškovým cukrom vyšľaháme do peny. Pridáme preosiatu múku, kypriaci a pudingový prášok a zľahka premiešame. Cesto dáme do tortovej formy vystlanej papierom na pečenie (priemer asi 24cm) a zarovnávame až po okraj. Pečieme v dolnej časti vyhriatej rúry asi 40 minút pri 180 °C.

  2. 2

    Žĺtky vymiešame spolu s práškovým cukrom v horúcom vodnom kúpeli na krém. Odstavíme zo sporáka a primiešame likér. Želatínu pripravíme podľa n´vodu na obale, ohrejeme ju s rumom a rýchlo zamiešame. Pridáme opatrne vyšľahanú šľahačku a zľahka premiešame. Úplne vychladnutú tortu jedenkrát prekrojíme vodorovne. Spodný plát cesta vo forme natrieme džemom. Pripravený krém natrieme rovnomerne na spodný plát, zakryjeme druhým plátom a jemne pritlačíme. Dáme na 2 hodiny do do chladničky stuhnúť.

  3. 3

    Potom opatrne uvoľníme uzáver formy. Podľa návodu na balení vyšľaháme šľahačku so stužovačom do tuha a 2/3 šľahačky natrieme na vrch a boky torty. Zvyšnú časť dáme do ozdobného sáčka s malou hladkou rúrkou a na vrch torty nastriekame ľubovoľný tvar. Dolný okraj torty ozdobíme lupienkami. Želatínu pripravíme podľa návodu na balení. Zmiešame ju s likérom a ľubovoľne ozobíme vrch torty

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia