Torta zo zvyšných bielkov

amanasta - bez fotkyamanasta, 29. novembra 2011

Tento recept používam ak mi zvýšia bielky a chcem ich využiť.

6
porcií
30 minút
príprava
40 minút
na 150 °C

Suroviny

4 ks
200 gr: cesto
600 ml
3 ks
4 lyžice pol:plnka
7 dcl
1 balík




Postup

  1. 1

    Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, do ktorého pridáme práškový cukor. Sneh rozotrieme na plech, na ktorý sme dali papier na pečenie. Dáme do vyhriatej rúry a pečieme pri 150 asi 20 min. Potom znížime teplotu a dosúšame na 130 stupňov. Na vychladnutý a vysušený korpus natrieme šľahačku, ktorú sme vyšľahali s cukrom vanilkovým a práškovým. Do šľahačky povkladáme kompót a posypeme pistáciami. Môžeme vyzdobiť čokoládovým topingom.

Diskusia k receptu




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia