Tortilly plnené kuracím mäsom

Ján Duda
šéfkuchár reštaurácie Leberfinger v Bratislave, 4. januára 2015
Tortilly plnené kuracím mäsom
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
4 ks
2 PL
1/2 ks
1/2 ks
1/2 ks
2 strúčiky
 nasekaná




Postup

  1. 1

    Kuracie prsia umyjeme, osušíme a nakrájame na väčšie kúsky. Osolíme a okoreníme. Papriky a cesnak nakrájame na menšie kúsky. Ľadový šalát nakrájame na pozdĺžne plátky.

  2. 2

    Olivový olej rozohrejeme na panvici a orestujeme kuracie kúsky. Pridáme nakrájanú papriku a cesnak a ešte chvíľu restujeme. Jogurt zmiešame s pažítkou a ochutíme soľou a korením.

  3. 3

    Na každú tortillu položíme plátky ľadového šalátu, polejeme jogurtom, navrstvíme mäso so zeleninou a poriadne zabalíme. Pred podávaním naplnené tortilly ohrejeme.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia