Treska bez tresky

2010 - bez fotky2010, 20. augusta 2012
Treska bez tresky
Foto: 2010

Su tu recepty na nutellu co nie je nutella, svieckova co nie je svieckova tak aj ja sa zapojim treskou co nema tresku a Zobraziť celý popisSu tu recepty na nutellu co nie je nutella, svieckova co nie je svieckova tak aj ja sa zapojim treskou co nema tresku a ani majonezu ,ale zato ma najmenej kalorii.Dostal som velky kus lacnej ryby raje co nema kosti tak sa zuzitkovala. Ako sa vzor som si pozrel dva recepty co su tu pridane : od huck http://varecha.pravda.sk/recepty/treska-v-majoneze/6790-recept.html a od kimla http://varecha.pravda.sk/recepty/treska-v-majoneze-kimlo/4629-recept.html

Suroviny

 aku mame
  nizko kaloricka




Postup

  1. 1

    Lacnu rybu najlepsie bez kosti dame varit do vody s octom plus trochu cukru soli bobkoveho listu a par bobuliek korenia. Ja som pridal k rybe na hrubo pokrajanu cibulu a mrkvu a vsetko som varil pokial ryba nebola makka . V mojom pripade ta raja bola dost tvrda tak sa varila asi 20 minut a nechal som vsetko v naleve aj zeleninu cez noc.

    Treska bez tresky - obrázok 1
  2. 2

    Raju som stiahol z koze obral z masa posekal na mensie kusy. Uvarenu mrkvu , cibulu a nakladane uhorky som pokrajal na mensie kusky zmiesal s rybou a na etapy dal rozmixovat ,( ja mam radsej na hrubsie).Aby to islo lepsie podlieval som vodou z uhoriek tak cca.100 ml.

  3. 3

    Dve zrele avokada som olupal a popucil , pridal som kelimok nizko kalorickej kyslej smotany a primiesal- ochutil stavou z limetky , pridal 2 lyzicky anglickej horcice , ochutil ciernym mletym korenim a solou.Poriadne premiesal - da sa aj premixovat.

  4. 4

    Avokadovo - smotanovu kvazi majonezu som vmiesal do rozmixovanej ochutenek ryby , par krat ochutnal a pridal trochu soli , uhorkovej vody , korenia , odlozil do ladnicky na par hodin aby vsetko preslo chutami.

Diskusia k receptu

2010
Ta raja vyzera tak nerybaco cierna koza na vrchu -ziadne supiny a biela zo spodu.



marianne69
takéto recepty môžem aj o pol noci,či už vyzerá rybaco alebo nerybaco,ale chutí hádam rybaco:-)
2010
@marianne69 , minuly rok som sa na sicilli tesil na ich tradicne recepty z tuniaka ... vacsina bola nahradena inymi rybami , tuniak je vychytany a drahy , je len otazka kratkeho casu kedy treska bude tiez minulostou, bude nedostupna.V anglicku nahradzaju ich tradicny fish and chips z tresky lacnym pollakom a atlanticka treska je uz na zozname ohrozenych ryb.
2010
@luckala1 , ja nie som taky odbornik na ryby ale mame tu specialistov nech poradia, podla mna raja je ryba pribuzna zraloka ?
eva53
škoda že u nás nedostať raje, ja mám rada všetky druhy rýb ale k tejto sa asi nedostanem...................inak by som hneď "treskovala"
marianne69
@2010 buduci tyzden ideme do Spanielska,tesim sa na riadnu paellu a co sa tyka ryb, som si tam vzdy prisla na svoje,tak sa dufam nepokazili:-) sa velmi tesim.Specialne mam v umysle si uzit Barcelonu a jednu vybornu restiku s rybacimi specialitami v nej,dufam,ze este existuje,bola som tam v r.1997 a padari sa mi ju najst a... flamengo:-)
marianne69
a na pol dna sa zastavime vo francuzskom Nice,tak tam zajdem na trh a mozno tiez nejaka rybka bude,juchuu:-)))
lusinkab
ejha ty si tomu teda dal :-) myslim v dobrom aspon viem,ze ked ju zase chytime tak ju nepustim naspat do mora ale bude treska netreska podla teba :-) dakujem :-)
pusta
môže to byť veľmi dobré. robievam z menších čerstvo ulovených bielych rýb s bielym mäsom, dokonca aj z kapra - pravda vykostených. všetky ingrediencie až na avokádo dávam rovnaké, dokonca aj ten istý postup prípravy. nekupujeme tento šalát v obchode ani náíhodou. šalát je veľmi chutný



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia