Foto: eraserhead
Toskánska kuchyňa
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Ideálne by bolo kúpiť držky v celku a upraviť si ich podľa vlastnej predstavy.
-
2
Mrkvu, zeler a cibuľu nakrájame na drobno. Môžete aj nahrubo rozmixovať.
-
3
Zohrejeme olej a zeleninu chvíľu upravujeme.
-
4
Pridáme držky. Osolíme a okoreníme, na strednom plameni za častého miešanie upravujeme 10 - 15 minút. Ak Vám vadí prílišná aróma hovädzieho žalúdka prevarte prevarené držky v dvoch troch ..... vodách.
-
5
Pridáme dužinu z rajčín nakrájanú na drobné kúsky. Ak máte chuť a čas, odstráňte z rajčín jadierka čím eliminujete prípadnú kyslosť. Držky upravujeme asi 40min. Kým sa nám nepodarí vytiahnuť omáčkú hustú, krémovej konzistencie.
-
6
Pred záverom pridáme nastrúhaný Parmigiano Reggiano. Prípadne si tento nasypte priamo až na tanier.
Uložím si a musím kúpiť držky.Dakujem za recept!kk
Na jeho prípravu sa používa vlastný žalúdok prežúvavcov
slez (abomasus)
www.lampredotto.net
www.bioweb.genezis.eu/?cat=5&file=traviaca...