Trippa (držky) alla fiorentina fotorecept

eraserhead - fotkaeraserhead, 31. augusta 2011

Toskánska kuchyňa

5 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Suroviny

700 g
500 g
2 ks
2 ks
2 ks




Postup

  1. 1

    Ideálne by bolo kúpiť držky v celku a upraviť si ich podľa vlastnej predstavy.

    Trippa (držky) alla fiorentina (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Mrkvu, zeler a cibuľu nakrájame na drobno. Môžete aj nahrubo rozmixovať.

    Trippa (držky) alla fiorentina (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Zohrejeme olej a zeleninu chvíľu upravujeme.

    Trippa (držky) alla fiorentina (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pridáme držky. Osolíme a okoreníme, na strednom plameni za častého miešanie upravujeme 10 - 15 minút. Ak Vám vadí prílišná aróma hovädzieho žalúdka prevarte prevarené držky v dvoch troch ..... vodách.

    Trippa (držky) alla fiorentina (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pridáme dužinu z rajčín nakrájanú na drobné kúsky. Ak máte chuť a čas, odstráňte z rajčín jadierka čím eliminujete prípadnú kyslosť. Držky upravujeme asi 40min. Kým sa nám nepodarí vytiahnuť omáčkú hustú, krémovej konzistencie.

    Trippa (držky) alla fiorentina (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pred záverom pridáme nastrúhaný Parmigiano Reggiano. Prípadne si tento nasypte priamo až na tanier.

    Trippa (držky) alla fiorentina (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

sjuz
poznám:), ešte sa podlieva vínom...:), mňam
tatranka
@sjuz pozná,ja veru nepoznám.Založím do kk a veru hádam dôjde na ne rada.Recept veľmi pekne spracovaný. -treba to víno-?
pivonka
Ochutnala som držky priamo vo Florencii zo stánku. Boli výborné v chrumkavej žemli, ale vyzerali ináč, ako naše.
ancicka
Držky má strašne rád môj manžel.Ja ho týmto rcp.prekvapím.
Uložím si a musím kúpiť držky.Dakujem za recept!kk
akeber
aj ten môj zbožňuje držky....ja nie , ale recept si uložím....
alexdidi
Držky máme radi, ale pripravujem ich vždy čerstvé,nie predvarené, ktoré nám nechutia. Už sa na ne teším pripravené podľa Tvojho receptu, ktorý sa mi veľmi pozdáva a už dávnejšie som sa naň chystala...a, skúsim aj s tým vínkom....
jerica
Držky na hocijaký spôsob je moje , nevieme sa ich dojesť a Tvoj spôsob je pre mňa novinka , recept si ukladám , hneď by som si dala :-))aj keď je ráno.Pred prevratom som si sama varievala držky,varila som na dvore v kotli , vymieňala vodu a varila a varila , potom krásne na slížiky a šup do balíčkov nie len mrazák sa vytešoval ale aj celá rodina,darček doma spravených držiek to je "ono" keď varievam tak pridám hovädziu kĺbovú kosť čo je samá šlacha , vtedy je dobrá držková.
elekra
Mňam, až mi tečú slinky. Krásny recept, ďalšia variácia spracovania držiek. Zatiaľ varievame len polievku a guláš.
duschko
Drzky mozem na akykolvek sposob. Ci uz ako polievka, perkelt, alebo paprikas.Tento recept nepoznam, urcite pride aj na radu. Ukladam do MKK.
marienka44
@Eraserhead ,ja by som sa bala, ze to prihorí, ked sa to nepodlieva nicím. Rajciny pustia stavu, ale to je malo na 40 min. dusenia. :-)
evanaaa
Dnes som robila držky, ale len polievku, môj muž vyhlásil, že by ju jedol každý týždeň ( ja nie), ale neviem, či by zjedol aj na iný spôsob, asi nie. Ale tu, na obrázku to dobre vypadá.
tetuska
držky ľúbim, aj polievku, najlepšie sú dusené, s rascou, soľou a paprikou, predvarené neznášam, robievam ich doma v tlakovom hrnci, aj keď je z toho veľa smradu, výsledok stojí za to...



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia