Trojfarebná čoko tota fotorecept

adkas - fotkaadkas, 28. apríla 2012
Trojfarebná čoko tota (fotorecept)
Foto: adkas

Torta je vyzorovo zaujimava. Je narocna na pripravu aj na suroviny. Plnka z tmavej cokolady, z bielej cokolady a tretia je s jahodovou prichutou. Zobraziť celý popisTorta je vyzorovo zaujimava. Je narocna na pripravu aj na suroviny. Plnka z tmavej cokolady, z bielej cokolady a tretia je s jahodovou prichutou. Roladky na boku su plnene plnkou z bielej cokolady v kombinacii so susenym mliekom. Povodne som chcela vrch zaliat coko polevou a ozdobit karamelovymi lieskovcami, ale to by uz bolo vela kombinacii. Slahackova pokryvka bola v pohode. Torta je bohata na chute, ale aj na kalorie. Som vsak rada, ze som ju vyskusala.

Suroviny

na korpus:
3 ks
100 g
120 g
3 PL
na roladu:
4 PL
150 g
150 g
3 PL
krem na roladu, salka=2,5dl :
1 salka
1 salka
100 g
150 g
50-70 g
cokoladova plnka:
200 g
300 ml
plnka z bielej cokolady:
150 g
300 ml
5 g
jahodova plnka:
50 g
150 ml
100 ml ( u mna jahodovy sirup 75 ml a trochu rumovej esencie)
5 g
na ozdobu:
250 ml
trochu  (alebo podla vlastneho uvazenia)
na sirup:
2 PL
1/2 pohara prevarena
1 PL
trochu   alebo rumovej esencie




Postup

  1. 1

    Pripravime si piskotu na korpusy. Cele vajcia slahame s cukrom, kym zdvojnasobia svoj objem. Potom pridame muku zmiesanu s Nesquikom. Rozdelime na dve casti a upecieme dva korpusy v tortovej forme o priemere 24 cm. Pecieme vo vyhriatej rure na 180 stupnov C cca 12 minut. Nevysusujte zbytocne dlhym pecenim. Dno torty vylozte papierom na pecenie. Upeceny korpus vyberieme z formy a nechame vychladnut na mriezke.

    Trojfarebná čoko tota (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Piskotu na roladku pecieme rovnako ako korpusy na tortu. Po upeceni poprasime praskovym cukrom a zvinieme do rolady. Nechame dobre vychladnut.

    Trojfarebná čoko tota (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Cukor zalejeme vodou a na miernom ohni ho vyvarime na sirup. Trva to asi 8 minut. Odstavime z ohna a vmiesame maslo. Miesame , kym sa maslo spoji so sirupom.

    Trojfarebná čoko tota (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    a potom vmiesame susene mlieko a kokos. apier, natrieme plnku a znovu stocime, zabalime do folie a odlozime do chladnicky , aby dobre stuhla plnka.

    Trojfarebná čoko tota (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Z vychladnutej rolady stiahneme papier, natrieme plnku. a znovu stocime, zabalime do folie a odlozime do chladnicky , aby dobre stuhla plnka.

    Trojfarebná čoko tota (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    a znovu stocime, zabalime do folie a odlozime do chladnicky , aby dobre stuhla plnka.

    Trojfarebná čoko tota (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Cokoladova plnka: Do 200 ml slahackovej smotany nalameme cokoladu na kocky. Smotanu zahrejeme za staleho miesania cokolady do bodu varu a odstavime. Stale miesame, kym sa cokolada neroztopi. Odlozime bokom do uplneho vychladenia. Potom pridame zvysok slahackovej smotany ( 150 ml ) a vyslahame krem.

    Trojfarebná čoko tota (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Pripravime si sirup na korpus: 1 PL nescafe zalejeme do polovice pohara prevarenou vodou, pridame 1 PL cukru a trochu rumovej esencie, prip. rumu. Dobre pokropime tymto sirupom obe korpusy. Netreba lutovat, piskota je dost hutna.

    Trojfarebná čoko tota (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Jednu tretinu cokoladoveho kremu natrieme na korpus.Asi dve lyzice coko plnky odoberieme a potrieme nou roladu a posypeme struhanym kokosom.

    Trojfarebná čoko tota (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Roladu narezeme na cca 1cm kolieska a ulozime dookola formy. Potom natrieme zvysok cokoladoveho kremu a odlozime do chladnicky. Pekne stuhne.

    Trojfarebná čoko tota (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Jahodova plnka: Zelatinu zalejeme 2 PL studenej vody a nechame napucat.

    Trojfarebná čoko tota (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Do 75 ml slahackovej smotany nalameme cokoladu. Zahrejeme do bodu varu. Odstavime, miesame, kym sa cokolada neroztopi. Ked je cokolada mierne ochladena ( to zn. , ze je este tepla, ale nepali vam uz prst), tak pridame zelatinu. Najprv do zelatiny pridame cca 2 PL cokoladovej smotany a potom vmiesame vsetko do cokolady rozpustenej v smotane. Neurobia sa tak hrcky. Pridame jahodovy liker ( u mna jahodovy sirup a trochu rumovej esencie.

    Trojfarebná čoko tota (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    a nakoniec vmiesame tuhu slahacku, ktoru sme si vyslahali zo zvysku ( 75 ml) slahackovej smotany. Nechame mierne stuhnut. Potom z nej budeme robit zmrzlinovou naberackou kopceky.

    Trojfarebná čoko tota (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    Plnka z bielej cokolady: Opat dame napucat zelatinu. Do 200 ml slahackovej smotany nalameme cokoladu na kocky. Smotanu zahrejeme za staleho miesania cokolady do bodu varu a odstavime. Stale miesame, kym sa cokolada neroztopi.Ked je cokolada mierne ochladena ( to zn. , ze je este tepla, ale nepali vam uz prst), tak pridame zelatinu. Najprv do zelatiny pridame cca 2 PL cokoladovej smotany a potom vmiesame vsetko do cokolady rozpustenej v smotane. Odlozime bokom do uplneho vychladenia. Potom pridame zvysok slahackovej smotany ( 100 ml ) a vyslahame krem.

    Trojfarebná čoko tota (fotorecept) - obrázok 14
  15. 15

    A pokracujeme v skladani torty : Na cokoladovu plnku pomocou zmrzlinovej naberacku urobime z jahodovej peny kopceky a ulozime ich naprostriedok do tvaru kvetu.

    Trojfarebná čoko tota (fotorecept) - obrázok 15
  16. 16

    Dookola natrieme plnkou z bielej cokolady. Tie roladky, ktorymi je vylozena tortova forma ak vam prevysuju boky, kludne zatlacte rukami ( splostite).

    Trojfarebná čoko tota (fotorecept) - obrázok 16
  17. 17

    Prikryjeme druhym korpusom, ktory predtym nez nim ukoncime tortu, tak vydatne pokropime kavovym sirupom. Odlozime do chladnicky a pred podavanim ozdobime slahackou a posypeme coko ryzou. Ked som davala na podnos, tak som celu tortu otocila , pretoze ten vrchny korpus sa trochu "zrazil" z nepochopitelnych dovodov a preto je coko plnka na vrchu.

    Trojfarebná čoko tota (fotorecept) - obrázok 17
  18. 18

    pred podavanim ozdobime slahackou a cokoladou alebo podla lubovole:)

    Trojfarebná čoko tota (fotorecept) - obrázok 18
  19. 19

    v reze

    Trojfarebná čoko tota (fotorecept) - obrázok 19
  20. 20

    Happy Birthday, darling!

    Trojfarebná čoko tota (fotorecept) - obrázok 20

Diskusia k receptu

babav
To je krasna torta...vyborny napad je ozdoba bokov roladkami
a chut iste jedinecna ! Stoji za namahu ...vdaka za recept;-)
mataliptak
wau wau wau .... to je nádherná tortička ... k tomu niet čo dodať :-)
adkas
dakujem dievcence, torticka je z kategorie tych narocnejsich ( aj na suroviny aj na pracnost) , ale rozhodne stoji za vyskusanie.
svetlana9
vyzerá božsky - zážitok dvojaký - aj estetický aj gurmánsky. Aj fotečky si urobila úplne nádherné, podľa nich dokáže upiecť takúto maškrtu aj začiatočníčka. Ukladám do KK.
janara
neskutočné, čo si vytvorila, gratulujem, vyzerá famózne a určite je fantastická :)))
cica2
som rada že si ju pridala aj sem, je nádherná!!! :-)
dadka2912
tortička vyzerá zaujímavo,urobím synovi na narodky,bude prekvapenie...:-)
sladkacokolada
krásna torta, dala by som si jeden veľký kúsok:))) aj tá čokoládovo marcipánová je krásna, ukladám
3sandra3
jéééj, darling sa má....tiež by som prijala takú tortičku.... len mi ju nemá kto upiecť... takže to ostáva zase na mne... ale nevadí, ja to urobím veľmi rada. Pekná tortička.
mracik9
Fajnová tortička,určite vyskúšam,vďaka za inšpiráciu.
tatranka
Pekná tortička.Aj oko aj gurmánska sladká chuť si príde na svoje.
adkas
dievcence dakujem za vase mile komentariky, budem velmi rada, ak niekto sa rozhodne vyskusat ju....@3sandra3 tak vies, vedel si vybrat:))))
medovnicek
veľmi pekná torta, už je odložená a pri prvej príležitosti určite vyskúšam
orchidea
nádherná torta ale tá príprava sa mi zdá aspoň pre mňa veľmi náročná...pekne si to nafotila a výsledok je ozaj krásny...
janger
@adkas , no to si sa teda namakala, ale teda vysledok je perfektny. A vies, ze aj s tymi karamelovymi lieskovcami by to mohlo byt vyborne...A ked uz kalorie, tak poriadne, no nie :-)))?
zhuzhu
Nenachádzam slová. Keď pozbieram všetku svoju odvahu,upečiem ju. Ja ju musím mať!!!
evina1112
I já se přidávám a chválím a chválím je to krása a určitě dobrota, ale je velice pracná záležitost. Jste nesmírně šikovná.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia