Trojfarebná zeleninová terinka fotorecept

amelie - fotkaamelie, 28. novembra 2013
Trojfarebná zeleninová terinka (fotorecept)
Foto: amelie

Toto jednoduché jedlo robievam najmä v jeseni. Pestré jesenné chute aj farby:-)

Suroviny

500 g
500 g
500 g
6 PL
6 ks




Postup

  1. 1

    Mrkvu očistíme a pokrájame na kolieska, karfiol a brokolicu rozoberieme na ružičky a jednotlivé druhy zeleniny osobitne uvaríme v pare.

    Trojfarebná zeleninová terinka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Rovnako osobitne ich rozmixujeme, každý druh s 2 vajíčkami a 2 lyžicami dobrého prírodného jogurtu. Osolíme a okoreníme podľa chuti. Formu na terinu alebo na cake či biskupský chlebík vystelieme fóliou na pečenie tak, aby navrchu dostatočne prečnievala.

    Trojfarebná zeleninová terinka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Formu naplníme vrstvami zeleniny, každý druh osobitne. Fóliu prehneme a uzavrieme.

    Trojfarebná zeleninová terinka (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Dáme zapiecť asi na 30 minút do rúry predhriatej na 180°C. Upečenú terinu necháme trochu vychladnúť a vyklopíme ju na podnos.

    Trojfarebná zeleninová terinka (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pokrájame na rezy. Na tanieri ozdobíme petržlenovou vňaťou. Terinku môžeme podávať ako prílohu k mäsu, ale aj ako samostatné jedlo. Brokolicu po uvarení hneď ponorte do studenej vody, aby si zachovala farbu. Ja som na to tentoraz zabudla:-(

    Trojfarebná zeleninová terinka (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

babinkka
Ak nemám fóliu na pečenie, spraví to aj papier na pečenie? Predpokladám, že ide o to aby vrch teriny nezhnedol pri pečení. Ináč recept sa mi veľmi páči!
amelie
@babinkka , pokojne môžeš použiť papier na pečenie alebo alobal. Ide v podstate len o to, aby sa terinka pri vyberaní z formy nerozpadla:-)
nonna
Nádherne vyzerá tá práca, je určite veľmi chutná a patrí k zdravej výžive, aj vajíčka sa trošku môžu, ba sú potrebné. A kombinácii je myslím spústa, čo by sa dali vymyslieť. Ukladám do KK.
amelie
...prepáč, @babinkka , máš, samozrejme, pravdu, terinku treba zakryť aj zvrchu, aby pri pečení vrch nezhnedol:-)
marianne
Terina pre mna:-) vajicok sa mi vidi dost,skusim dat po jednom do kazdej,uvidime co to spravi,moznoze ju rozmrvim,ale vyskusat to mozem...super KK
amelie
@marianne , aj mne sa tých vajec vidí trošku dosť:-), snažila som sa vybrať čo najmenšie, lebo som nevedela vyriešiť dilemu rovnakého rozdelenia:-) - susedove sliepočky nechcú znášať veľké vajcia.
marianne
@amelie beriem vajicka z domaceho chovu na dedine a veru slusne su...vyskusam dat tri,urcite pridam foto,ak spravim. Uz som davno parny hrniec neprevetrala,mam prilezitost,to je recept pre mna sity....