Foto: paploska
Opätovne začína chrípkové obdobie, a tak bojujeme ako sa dá :-) Aj takýmto jednoduchým tropickým šalátom.
porcie
príprava
Postup
-
1
Granátové jablká si očistíme vo vysokej nádobe. Vyššia nádoba nás ochráni pred agresívnou šťavou, ktorú by ste inak mali po celej kuchyni. Najprv ich v celku poriadne postláčame tak, aby sa zrniečka uvoľnili. Potom jablko prekrojíme vo vysokej nádobe na polovičku a kožou k sebe postupne vytláčame zrniečka. Mango ošúpeme a pokrájame na malé kocky. Zrelé mango spoznáte podľa dotyku, bude jemne mäkké, bez povrchových škvŕn a po očistení bude voňavé a pekne žlté. Mrkvu nastrúhame podľa ľubovôle.
-
2
Všetko zmiešame a šalát ochutíme javorovým sirupom a citrónovou šťavou. Dobrú chuť.
Diskusia k receptu