Foto: 2010
S tradicne robenou omackou v maziary.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
750 g filety |
|
|
|
-šťava |
|
|
|
tropicka omacka: | |
10 |
|
1.5 cm nakrajany nadrobno |
|
1.5 cm |
|
1.5 cm cerstvy |
|
1 |
|
2 struciky |
|
2 /feferónka/ |
|
2 lyzice rozdrvene |
|
2 lyzice thajska |
|
2 lyzice čerstvý lístky |
|
1lyzica |
|
1 |
|
podla potreby |
|
1hrncek |
|
|
Postup
-
1
Pomocou internetu sa mi podarili vyfiletovat makrelu ja som vzdy len klasicky krajal na podkovicky.Filety som dal na kratko do jednoduchej marinady stava z limetky troska soli korenie olivovy olej , a rychlo ugriloval z obidvoch stran na grille.
-
2
Omacka vyzera super prekomplikovana ale take su omacky juznej azie kde sa rozlicne chute spoja . Da sa robit v mixery ale my mame radsej tradicne robenu v maziary je menej cistenia... Zacal som s najtvrdsimi surovinami Ako burske oriesky a postupne pridal citronovu travu ( da sa nahradit struhanou supou z limetky), galangal ovocne chutiaci zazvor ( nemusi byt). tumeric cerstvy ( nahradit susenym )chilli papricky potom salotku a cesnak.Ked treba pridajte olej ako pri vyrobe talianskeho pesta aby to islo lahsie.
-
3
Do woku som pridal trosku oleja a roztlacenu zmes som pri stalom miesani oprazil pokial nezacala vonat cca 2 minuty. Pridal nakrajane cherry paradajky trocha podlial pridal thajsku sladku chilli omacku a dusil cca 5 minut. Pridal cerstve bylinky ( cast nechal na ozdobu ) a prilial maly hrncek kokosoveho mlieka a nechal prevarit.
-
4
Ked uz exotika tak poriadna , servirovali sme s cierno ryzou , ale pozor na tu potvoru treba ju nechat napucat cez noc alebo robit v tlakovom hrnci. Cast cerstvych byliniek a burskych orieskov sa pouzilo na dekoraciu
Diskusia k receptu