Výborná kakaová marlenka

jackie7972 - bez fotkyjackie7972, 22. apríla 2011

AJ RECEPTY AJ FOTKY KRADNUT JE NEPRIPUSTNE. REDAKCIA. Tento recept som si dovolila ukradnúť od Evky A. :-)

5 - 7 minút
na 170 °C

Suroviny

100 g
3 PL
300 g
1 KL
1 PL
2 Ks
700 g
3 PL
Plnka :
250 g
1 ks
2 ks
6 dcl
4 PL




Postup

  1. 1

    deň vopred si uvaríme salko - varíme dve hodiny, stále ponorené vo vode (ten papier sa variť nemusel:)

    Výborná kakaová marlenka - obrázok 1
  2. 2

    Takže ideme na cesto. Vo väčšom hrnci si rozpustíme maslo, med....

    Výborná kakaová marlenka - obrázok 2
  3. 3

    ... a cukor.

    Výborná kakaová marlenka - obrázok 3
  4. 4

    Potom zmiešame polievkovú lyžicu sódy bokarbóny..

    Výborná kakaová marlenka - obrázok 4
  5. 5

    .. s kávovou lyžičkou octu a pridáme k do hrnca

    Výborná kakaová marlenka - obrázok 5
  6. 6

    Zmes nám začne trochu kypieť. Potom primiešame vajcia a stále miešame, aby sme nemali z toho praženicu:) keď vznikne hnedá pena, odstavíme z ohňa.

    Výborná kakaová marlenka - obrázok 6
  7. 7

    Takáto hnedá pena:)

    Výborná kakaová marlenka - obrázok 7
  8. 8

    Potom primiešame múku zmešanú s kakaom.

    Výborná kakaová marlenka - obrázok 8
  9. 9

    ak by sa cesto nechcelo pekne vymiesiť, môžte pridať trochu vody alebo mlieka.

    Výborná kakaová marlenka - obrázok 9
  10. 10

    Cesto nenecháme oddychovať, ale hneď s ním pracujeme (keby oddychovalo, ako pri vaľkaní by sa trhalo a praskalo)

    Výborná kakaová marlenka - obrázok 10
  11. 11

    keď je už cesto oddýchnuté, rozdelíme si ho na 6 rovnakých častí.

    Výborná kakaová marlenka - obrázok 11
  12. 12

    Vyvaľkané ho prenesieme na Cerou vymastenú a hladkou múkou posypanú opačnú stranu plechu a radielkom odrežeme okrajky. Najlepšie sa to robí tak, že si zvolíte nejakú formu - akýkoľvek kartón alebo forma vystrihnutá z výkresu, je to na vás, treba improvizovať:) A okrajky dáme taktiež upiecť, pretože postrúhanými sa bude posýpať hotová marlenka. Predtým, ako cesto šupneme do rúry, šparátkom alebo vidličkou doň spravíme asi 10 dierok. Pečieme pri teplote 170C 5-7 minút, treba dávať na cesto pozor, lebo je tenké a aby nezhorelo:) Rovnako si upečieme aj ostatné pláty.

    Výborná kakaová marlenka - obrázok 12
  13. 13

    Pripravíme si plnku - z týchto ingrediencií si uvaríme puding a necháme ho vychaldnúť.

    Výborná kakaová marlenka - obrázok 13
  14. 14

    Medzitým ako puding vychladá vyšľaháme maslo....

    Výborná kakaová marlenka - obrázok 14
  15. 15

    .. a potom doň postupne všľaháme uvarené Salko.

    Výborná kakaová marlenka - obrázok 15
  16. 16

    Puding ešte stále chladne a tak postrúhame asi polovicu upečených okrajkov...

    Výborná kakaová marlenka - obrázok 16
  17. 17

    ... ktoré potom preosejeme cez vyváračku

    Výborná kakaová marlenka - obrázok 17
  18. 18

    No a keď nám už puding pekne vychladol, elektrickým šľahačom ho prišľaháme k maslu zmiešanému so Salkom.

    Výborná kakaová marlenka - obrázok 18
  19. 19

    Je pred nami posledná časť - plnku si nejakým spôsobom rozdelíme na 6 rovnakých častí.

    Výborná kakaová marlenka - obrázok 19
  20. 20

    Na každý plát rozotrieme až po okraj a pokračujeme až do konca:)

    Výborná kakaová marlenka - obrázok 20
  21. 21

    posledný plát tiež potrieme krémom, ale už len tenučkou vrstvou, a takisto potrieme aj okraje zákusku.

    Výborná kakaová marlenka - obrázok 21
  22. 22

    posledný plát tiež potrieme krémom, ale už len tenučkou vrstvou, a takisto potrieme aj okraje zákusku.

    Výborná kakaová marlenka - obrázok 22
  23. 23

    Nie je to síce najjednoduchší recept, ale myslím, že stojí za to ho vyskúšať:) Tak dúfam, že bude chutiť:)

    Výborná kakaová marlenka - obrázok 23

Diskusia k receptu




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia