Toto je môj najobľúbenejší čokoládový koláč. Preložila som vám ho z angličtiny z Jamieho časopisu, aby ho mohli vyskúšať aj tí čo sa k Zobraziť celý popisToto je môj najobľúbenejší čokoládový koláč. Preložila som vám ho z angličtiny z Jamieho časopisu, aby ho mohli vyskúšať aj tí čo sa k nemu ešte nedostali. Nech sa páči...
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Predhrejte rúru na 180˚ C a vymastite menší plech, môžete použiť i papier na pečenie (uvedený je štvorcový plech o strane 20cm).
- 2
Rozpustite maslo a 150g čokolády v miske nad hrncom s vriacou vodou (vodný kúpeľ), potom pridajte čerešne (môžete obmeniť podobné ovocie - ja som už použila aj černice a tiež to bolo dobré), orechy (môžu byť rôzne druhy) a odložte nabok z hrnca.
- 3
Do ďalšej misky pridajte cukor a zamiešajte kakao, múku a prášok na pečenie. Pridajte čokoládovú hmotu a dobre premiešajte. Potom pridajte vajcia, zamiešajte a ak sa rozhodnete tak pridajte aj extra čokoládu nakrájanú na kúsky.
- 4
Vylejte zmes na plech a pečte 15 – 20 minút. Cesto bude trochu lepkavé v strede. Nechajte vychladnúť pred krájaním.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu