Vyprážaná ryža po slovensky

2010 - bez fotky2010, 25. apríla 2013
Vyprážaná ryža po slovensky
Foto: 2010

Cinania vedia vyuzit suroviny na maximum. Takze aj ryzu zo vcerajska ci zelenina ktora je v sezone ci hotove omacky na rychle dochutenie ale Zobraziť celý popisCinania vedia vyuzit suroviny na maximum. Takze aj ryzu zo vcerajska ci zelenina ktora je v sezone ci hotove omacky na rychle dochutenie ale aj bujon ci glutamat.

10 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny





Postup

  1. 1

    Vsetku zeleninu , parok , kusok salamy nakrajame na drobno.

    Vyprážaná ryža po slovensky - obrázok 1
  2. 2

    Na troche oleja dame oprazit cesnak a pridame pokrajany parok a suchu salamu a chvilu oprazime, pridame na drobno nakrajanu zeleninu a tiez rychlo oprazime , pridame lyzicu oleja a medzi prstami "rozdrvime" ryzu na drobnejsie kusky a premiesame a prehrejeme, odsunieme na stranu ked mame wok alebo vacsiu panvicu vhodime vajicko a spravime z prazenicu , pridame lyzicu dve oblubeneho kecupu a podla chute trosku vegety a vsetko premiesame.

  3. 3

    Nakoniec ozdobime pazitkou.

Diskusia k receptu

2010
Je este lepsia ked sa prida kuracie od vecere :-)
evusik
..... ale kvietky na tanieri sú pekné :-)
radulienka
Veru, je to super papajznica, aj ja ju robievam, ale ešte pridávam trochu sójovej omáčky, aby to malo ten šmrnc číny, mňam...
2010
Chinese fried rice zneje exoticky , prdlajs v skutocnosti je to presne co som spavil z toho co maju doma a hlavne co lacno kupili alebo dopestovali a bezne davaju chemicke omacky, polotovary ako hoisin, seet chilli , soya alebo rybacia preto ten kecup a vsade si este sprcnu umami -glutamat = Vegetu aby to bolo lacne a chutne aj ked je to s pomocou chemie. No a aby toho bolo viac pridaju sa vajicka.
Taka je realita bezneho dna :-)
babkamt
Robievam manželovi ryžu s vajcom , keď mi zostane z predošlého dňa. Ty si ju vylepšil zeleninou . Nabudúce mu ju tiež pridám do ryže .
ankabanka
aj by som sa vyjadrila ale kedze ma tu bonzuju samopostaveni :-) tak sa veru bojiiimmm
Ty mas recht @2010 vzdy ma tesi, ked citam tvoje trefne poznamky lebo sa drzis pravidla, ze ked uz nazvy receptov pouzivat originalne tak aj suroviny nech su prave.

ale asi budem ozaj musiet mlcat kedze to tu prihara a pravda niekomu nefici
lubjak
A ja som si myslela, ze si prisiel na navstevu na Slovensko
cesminaz
@2010 to je nieco ako zeleninove rizoto...robievam aj ja,ale inac.A este by som sa chcela spytat ze preco to ma nazov "Vyprazana" ked sa tam nic nevypraza a hlavne ryza nie :-) Precitala som si tvoj postup aj 3krat,aby som nieco neprehliadla,ale tam nikde nejde o vyprazanie...alebo ta vcerajsia ryza bola uz vyprazena??? :-)
pusta
@2010 , ty máš super recepty, ale tento sa mi neráta. dúfam, že ma za to neukameňuješ :-)
prepáč mi moju úprimnosť.
mariamka
tiez som pozerala, co je to za "mis-mas" :) ale na youtube je vela takychto receptov na "Chinese fried rice " ako pise @2010 , akurat nedavaju parok a klobasu :)


afataga
teda ty vies prekvapit, toto je presne to, co by som nejedla
hannah22
OK může být, hlavne ked máš dobrý žalúdok a to ostatne, pekné aranžmá, kytičky vždy oko potešia a hlad je najlepší kuchár.... ja tomu hovorím ľudová tvorivost..... :))
jujoska
iba chcel ukazat, ze aj on vie robit taketo "gebudziny" :-) just joke :-)
marikafil
A ja by som to zas jedla celkom v pohode - párok ani salámu "odvčera" u nás nenájdem (ani staršieho dáta...) ale nakrájanú zeleninu bežne pražím na cesnaku alebo cibuli (občas aj spoločne) a ak sa nájde včerajšia ryža, pokojne ju k tomu mišmašu primiešam. Ochutím podľa seba, sójovú omáčku používam, vegetu nie,kečup tiež nie - ale to je potom o vlastných chutiach a o tom, čo obľubujeme. A keďže veľmi málo solím, na tanieri si to posypeme zmsou "gomasio" čo si doma vyrábam podľa už tu zverejneného receptu - najviac nám chutí sezamová, ale aj slnečnicová či tekvicová soľ je super.A jedlo je vždy iné. @2010 - mne sa recept páči, ale si ho neuložím, lebo takéto robím z hlavy a hlavne podľa toho, čo je v chladničke:-)
violeta
Ja mám šťastie @2010 , chováme ryby, mačky aj psy, takže ryža ani mäso mi neostáva a tým pádom ušetrím aj na rôznych dochucovacích omáčkach :-D
letisia
Teraz neviem. Nerobíš si z nás srandu? Ty a vegeta? A kečup? Ale ryžu s vajcom a zeleninou by som si dala, to sa mi páči.
angast
Za tento " výtvor" dostaneš dostaneš plaketu od GKS . Vrchol
kulinárskeho umenia. Si zabil. /to sa teraz na Slovenskú hovorí,
keď niekto trepne riadnu capinu / Aby aj zahr. slováci boli v obraze.
jody
:-))) a mne sa to celé páči, možno ešte viac kvôli recesii a skrytej (či nie?) irónii :D
pusta
@2010 , aj ked sa mne recept samotný práve neráta, musím uznať, že ho máš perfektne naservírovaný. a tie jedlé kvety? :D
havino
vtipálek, si ty @2010 , sa isto uchechtávaš na reakciách, nuž ale veľmi dobre si vystihol napodobeniny po slovensky. Ten osud taniera,ako @mariamka napísala, by aj mňa zaujímal :-)
irenaw
pridať jeden taveňák, šálku bujónu a som "S Italem v kuchyni" na krémovom rizote, aký variabilný recept :-D
tiginko
no čo už teda, tiež pochválim kvietky a fotku :-)
afataga
tusim si zabudol na jednu oblubenu ingredienciu, a to kukuricu, ako si len mohol?
2010
@ cesminaz ta uvarena ryza sa rozdrobi medzi prstami a na oleji sa da oprazit ( stale sa miesa) je to typicke azijske jedlo na ranajky tym ze daju ustricovu omacku asi by ma vsetci chvalili ( ta ma uz glutamat v sebe) ,psa nemam a nic nevyhadzuje ale sa obmeni co je v sezone a co ostalo od vcera a ked sa da sojovka a volske oko na vrch plus oprazena cibulka asi by si aj sefkuchar @ angast dal ?






SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia