Vyprážané všeličo z mora bez trojobalu

2010 - bez fotky2010, 22. júna 2010
Vyprážané všeličo z mora bez trojobalu
Foto: 2010

Taka inspiracia na vyprazanie, takze v cesticku vyprazane rybie filety , krevety , kalamary ale aj drahe hrebenatky a tiez lacne krabie tycinky Zobraziť celý popisTaka inspiracia na vyprazanie, takze v cesticku vyprazane rybie filety , krevety , kalamary ale aj drahe hrebenatky a tiez lacne krabie tycinky plus dobre domace hranolky a tatarska omacka a jasne ze citron . Nie je nic lepsie do chladneho alebo uprsaneho vecera.Jeden z najlepsich anglickych receptov.

4
porcie
15 minút
príprava
30 minút
na 190 °C

Suroviny

300  g
200  g
200  g
150 g
150 g
obal 1:
1  hrncek
1/2  hrnceka
1 lyzicka
1/2  hrnceka
1/2  hrnceka
1 lyzicka
1/2  lyzicky
1/2 lyzicky
obal 2:
1/2  hrnceka
1 ks




Postup

  1. 1

    Rybie filety sme pokrajali na mesie kusky. cca 7-10 cm Krevety sme ocistili nechali chvostik , kalamari nakrajali na kolieska a poumyvali , krabie tycinky pokrajali na cca 2.5 cm , hrebenatky umyli. Vsetko sme papierovymi utierkami poriadne osusili. Okrem krabych tyciniek bolo vsetko cerstve. My sme hned obalovali cestickom ale krabie tycinky sme pomukovali.Asi zmrazene by som pomukoval pred tym ako macal do cesticka.

  2. 2

    V miske sme zmiesali vsetky suroviny a poriadne vymiesali aby sme nemali ziadne hrcky. Vytvorili sme redsie cesticko ktore sme najpr dali odlezat na cca. 20 minut .Do nho sme ponarali morske dary a hned davali postupne do fritezy nie vsetko naraz aby nam neklesla teplota.Vyprazali sme do zlatista. Polku sme sme vyprazali v obale 1 a kalamari a hrebenatky v v obale 2 kde sme do casti cesticka obalu 1 pridali vajicko a struhanku premiesali.

  3. 3

    Kolko oleja ..vela aby bolo vsetko ponorene. servirovali s hranolkami robenymi na 2x (najprv na nizsej teplote spravit vybrat a potom na vysokej dokoncit aby boli chrumkave) a tatarkou a citronom komu chybalo este aj sol. PS: Tych receptov na cesticka je asi 100 ale myslim ze klasicky anglicky je s pivom , kazdy podla svojej chute...

Diskusia k receptu

evusik
cestíčko s pivom je stará, dobrá klasika a na tie tvoje plody mora by som sa dala ukecať ihneď
zdezda
:-))) úplne ako menu z " rybárskeho cechu ", kam som bola pozývaná na slávnostné posedenia mojím milým, mňam :-)
2010
Ale aj treska v cesticku nie len plody mora ...absolutne super
@marianne klasika fish and chips :-)


marianne
Moj zaludok pri vyprazanom strajkuje,davam si pozor,lebo vzdy to odkapem....ale vynimkou su vyprazane kalamare,tych som schopna zjest, co sa do mna zmesti,nech uz sa robi co chce....moja dcera na tom frcala pomaly cele studium,tak to ma strasne rada.A predavaju to tam na kazdom rohu,len cestou do skoly minala tri Fisch and chips..Takto doma upravene kedykolvek,len kupit to tam,niekedy je to primastne,ale rady na to stoja nekonecne..par krat v roku som si dopriala



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia