Vyprážané sójové medailóniky plnené Nivou

oravec - bez fotkyoravec, 18. apríla 2010

Veľa ľudí po skúsenostiach s konzumom sójových jedál v podnikoch verejného stravovania pristupuje k sóji ako všestrannej potravine Zobraziť celý popis Veľa ľudí po skúsenostiach s konzumom sójových jedál v podnikoch verejného stravovania pristupuje k sóji ako všestrannej potravine rezervovane. Pre jej chutnú úpravu má však veľký význam predpríprava, teda nie bežné napučanie vo vode.

4 - 6
porcie
40 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

1  bal.
500 ml
1 PL
1 PL
podľa potreby
podľa potreby
2 - 3 ks
150 g
150  g




Postup

  1. 1

    V náleve z vývaru, sójovej a worcesterskej omáčky s prípadným pridaním soli a korenia ( sójová omáčka je slaná), 20 - 25 min mierne povaríme sójové plátky, scedíme a necháme vychladnúť.

  2. 2

    Plátky na plocho narežeme, aby vznikla kapsička, ktorú naplníme strúhanou Nivou alebo plátkom Nivy a zatlačíme.

  3. 3

    Obalíme v rozšľahaných vajciach a drvených kukuričných lupienkoch (chipsoch) a na oleji vypražíme z oboch strán asi 1 - 2 min. Plátky podávame so zemiakmi a šalátom, prípadne tatárskou omáčkou. Chutia podobne ako vyprážaná bedľa.

Diskusia k receptu

tinca
Oravec, už je od rána v mojej KK, určite skúsim, možno aj v SOB a nivu milujem a vôbec syry aj pri telke samé, poprikov.a pokorenené, rajčinky a mozarella mňam. Výstižne píšeš, že sójové veci treba pri príprave dobre dochutiť, presne tak to robím ja, ako ty, len s tým rozdielom, že ja ich nevarím, ale zalievam horúcou marinádou a to stačí. A ešte jedna rada, ja keď robím guláš,tak pridávam na zahustenie sójovú drť vopred napučanú a nikto to ešte nezistil.!