Vanilkovo-rozmarínový puding

grundilka - fotkagrundilka, 18. marca 2015

NEPRIDÁVAJTE PREVZATÉ FOTOGRAFIE. BOL VÁM ZASLANÝ MAIL. REDAKCIA ____________________________________________________

Suroviny

500 ml
100 g
štipka
1 čerstvá vetvička
30 g
3 ks
10 g
1 ČL
30 g opražené




Postup

  1. 1

    Približne 2/3 mlieka privedieme k varu spolu s cukrom, soľou a rozmarínom. Stiahneme z ohňa a necháme postáť cca 15 minút, aby sa rozmarín vylúhoval a zanechal v mlieku svoju arómu.

  2. 2

    Vo zvyšnej 1/3 mlieka zmiešame kukuričný škrob so žĺtkami.

  3. 3

    Z mlieka vyberieme rozmarín, opäť ho zohrejeme a tesne pred zovretím stíšime plameň a za stáleho miešania primiešame zvyšnú 1/3 mlieka. Miešame rýchlo na miernom plameni, aby sa žĺtky nezrazili.

  4. 4

    Keď dosiahneme pudingovú konzistenciu, puding stiahneme z ohňa a primiešame k nemu vanilkovú esenciu a maslo.

  5. 5

    Nalejeme do pohárov a posypeme opraženými lieskovcami alebo mandľami.

Diskusia k receptu

motyka
Dobrá lakocinka. Najmä keď sa nechce nič piecť. Musia byť až 3 žltká?



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia