NEPRIDÁVAJTE PREVZATÉ FOTOGRAFIE. BOL VÁM ZASLANÝ MAIL. REDAKCIA ____________________________________________________
Postup
-
1
Približne 2/3 mlieka privedieme k varu spolu s cukrom, soľou a rozmarínom. Stiahneme z ohňa a necháme postáť cca 15 minút, aby sa rozmarín vylúhoval a zanechal v mlieku svoju arómu.
- 2
Vo zvyšnej 1/3 mlieka zmiešame kukuričný škrob so žĺtkami.
- 3
Z mlieka vyberieme rozmarín, opäť ho zohrejeme a tesne pred zovretím stíšime plameň a za stáleho miešania primiešame zvyšnú 1/3 mlieka. Miešame rýchlo na miernom plameni, aby sa žĺtky nezrazili.
- 4
Keď dosiahneme pudingovú konzistenciu, puding stiahneme z ohňa a primiešame k nemu vanilkovú esenciu a maslo.
- 5
Nalejeme do pohárov a posypeme opraženými lieskovcami alebo mandľami.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu