Voľakedy som toto jedlo videla v televízii a konečne som sa ho odhodlala navariť a všetkým nám veľmi chutilo.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Z múky, soli a vody si vypracujeme polotuhé, nelepivé cesto a dáme na aspoň hodinu do chladu.
- 2
Medzitým umyjeme zemialy a dáme na 50 minút piecť do rúry na 220 st. V polovici pečenia ich roztlačíme, aby sa lepšie upiekli.
- 3
Do voku dáme maslo, slaninu na kocky, cibuľu na kocky, huby na plátky a pražíme do sklovita, pridáme potlačené zemiaky , popražíme.
- 4
Cesto si podelíme napoly, vyvaľkáme na tenké obdĺžniky , dobre pomúčime polohrubou múkou a stočíme do rolády a hneď krájame na asi 3mm široké kolieska, ktoré roztrasieme, ak sme múkou nešetrili, tak to ide veľmi rýchlo. Vodu dáme vrieť, osolíme, zavaríme hotovú cestovinu a varíme 8 minút. Potom ocedíme a vložíme do hotovej masy vo voku, pomiešame a podávame. Dobrá príloha je čerstvý uhorkový šalát.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu