Variácia na párance

tetrisss - fotkatetrisss, 11. júna 2012

Voľakedy som toto jedlo videla v televízii a konečne som sa ho odhodlala navariť a všetkým nám veľmi chutilo.

4
porcie
30 minút
príprava
8 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g
100 g
3 veľké kusy
50 g
50 g
1 ks
1 ks
6 ks




Postup

  1. 1

    Z múky, soli a vody si vypracujeme polotuhé, nelepivé cesto a dáme na aspoň hodinu do chladu.

  2. 2

    Medzitým umyjeme zemialy a dáme na 50 minút piecť do rúry na 220 st. V polovici pečenia ich roztlačíme, aby sa lepšie upiekli.

  3. 3

    Do voku dáme maslo, slaninu na kocky, cibuľu na kocky, huby na plátky a pražíme do sklovita, pridáme potlačené zemiaky , popražíme.

  4. 4

    Cesto si podelíme napoly, vyvaľkáme na tenké obdĺžniky , dobre pomúčime polohrubou múkou a stočíme do rolády a hneď krájame na asi 3mm široké kolieska, ktoré roztrasieme, ak sme múkou nešetrili, tak to ide veľmi rýchlo. Vodu dáme vrieť, osolíme, zavaríme hotovú cestovinu a varíme 8 minút. Potom ocedíme a vložíme do hotovej masy vo voku, pomiešame a podávame. Dobrá príloha je čerstvý uhorkový šalát.

Diskusia k receptu




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia