Vegánske tortillové lasagne
Foto: crenai
Recept na domáce tortilly a arrabiata
omáčku nájdete v mojom
profile. Ideálne je si spraviť domáce
tortilly. Jednak chutia 100x lepšie,
ako kupované a Zobraziť celý popisRecept na domáce tortilly a arrabiata
omáčku nájdete v mojom
profile. Ideálne je si spraviť domáce
tortilly. Jednak chutia 100x lepšie,
ako kupované a druhak si ich viete
pripraviť presne na rozmer vašej
zapekacej misy :)
Zdroj: Recept na arrabiata omáčku nájdete TU
porcia
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Červenú šošovicu uvaríme vo vode s bobkovým listom a aby sme šetrili čas a riad, môžeme k nej hodiť aj mrazenú zeleninu. Vodu tak 3 cm nad hornú hranicu zeleniny a varíme cca 10 minút na miernom ohni, alebo kým šošovica zmäkne a voda sa odparí.
- 2
Zeleninu so šošovicou zmiešame s omáčkou arrabiata a toto bude tvoriť našu plnku.
- 3
Plníme do zapekacej misy: Prvú tortillu zo spodu natrieme plnkou (aby sa nepripálila) a potom už len na striedačku dávame plnku a tortilly. Končíme tortillou, ktorú zvrchu zas natrieme trochou plnky a rozložíme na ňu syr.
- 4
Pečieme pri teplote 180 °C 15 minút. Potom vyberieme, vrch potrieme kečupom a pečieme ešte 10 minút.
Tiež tortilly:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu