Zapekané tortilly
Zapekané tortilly

Vegánske tortillové lasagne

crenai - fotkacrenai, 5. januára 2022
Vegánske tortillové lasagne
Foto: crenai

Recept na domáce tortilly a arrabiata omáčku nájdete v mojom profile. Ideálne je si spraviť domáce tortilly. Jednak chutia 100x lepšie, ako kupované a Zobraziť celý popisRecept na domáce tortilly a arrabiata omáčku nájdete v mojom profile. Ideálne je si spraviť domáce tortilly. Jednak chutia 100x lepšie, ako kupované a druhak si ich viete pripraviť presne na rozmer vašej zapekacej misy :)
Zdroj: Recept na arrabiata omáčku nájdete TU

1
porcia
30 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

6 ks
100 g
100 g mrazená mix (kukurica, hrášok, mrkva)
300 g
1 bal. plátkový
1 PL
2 ks




Postup

  1. 1

    Červenú šošovicu uvaríme vo vode s bobkovým listom a aby sme šetrili čas a riad, môžeme k nej hodiť aj mrazenú zeleninu. Vodu tak 3 cm nad hornú hranicu zeleniny a varíme cca 10 minút na miernom ohni, alebo kým šošovica zmäkne a voda sa odparí.

  2. 2

    Zeleninu so šošovicou zmiešame s omáčkou arrabiata a toto bude tvoriť našu plnku.

  3. 3

    Plníme do zapekacej misy: Prvú tortillu zo spodu natrieme plnkou (aby sa nepripálila) a potom už len na striedačku dávame plnku a tortilly. Končíme tortillou, ktorú zvrchu zas natrieme trochou plnky a rozložíme na ňu syr.

  4. 4

    Pečieme pri teplote 180 °C 15 minút. Potom vyberieme, vrch potrieme kečupom a pečieme ešte 10 minút.

Diskusia k receptu




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia