Veľkonočná mäsovo - pohánková roláda

avanka - bez fotkyavanka, 7. apríla 2010
Veľkonočná mäsovo - pohánková roláda
Foto: avanka

Máme radi pohánku v akejkoľvek podobe a úprave, tak ma napadlo ju pridať do rolády a výsledok bol ohromujúci

4
porcie
30 minút
príprava
75 minút
na 180 °C

Suroviny

500 g
100 g
1 ks
1 ks
5 strúčikov
3 ks
150 g




Postup

  1. 1

    Mäso si zmiešame s postrúhanou mrkvou, uvarenou, vychladnutou pohánkou, vajcom, cesnakom na kompaktnú masu, osolíme, okoreníme. Alobal si potrieme olejom a masu na neho rozotrieme do tvaru obdĺžnika a pokladieme plátkami šunky.

  2. 2

    Plnku si pripravíme tak, že na masle pripravíme redšiu praženicu, do ktorej vmiešame mrazenú zeleninu. Túto rozprestrieme na šunku, pokladieme plátkami syra a kápie, rozložíme klobásky, pomocou alobalu zvinieme a dáme piecť asi na 1 hodinu. Potom roládu odbalíme a necháme zapiecť do chrumkava.

Diskusia k receptu

hanina
Zatiaľ som pohánku moc nerobila. Tento recept ma však oslovil - raz vyskúšam. Vďaka.
martina34
ďakujem za pohánkový recept, takýchto je málo a pohánka pritom taká zdravá :-)
kuchticka
Avanka dakujem za recept. Pohanku pouzivam do roznych jedal, ako prilohu namiesto ryze, ale nikdy by ma nenapadlo urobit z nej roladu. Hned v sobotu pouzijem recept.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia