Veľkonočný luxusný šalát z homára s kaviárom

2010 - bez fotky2010, 30. marca 2010
Veľkonočný luxusný šalát z homára s kaviárom
Foto: 2010

Velka Noc je len raz do roka tak preco si nedopriat daco luxusnejsieho ako salat z lobstra (homára) a tigrimy krevetami a sushi lososom Zobraziť celý popisVelka Noc je len raz do roka tak preco si nedopriat daco luxusnejsieho ako salat z lobstra (homára) a tigrimy krevetami a sushi lososom a kaviarom

4
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

2 ks
4 ks
150 g
2 lyzice
3 lyzice kvalitna
1 ks
1 ks
1 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    Lobstra ked je cerstvy dame do mrazaku na hodinu aby sme ho usmrtili, a hned dame do vriacej vody , varime kratko podla velkosti kym nezmeni farbu na cervenu.Pozor ked sa vari dlhsie ostane zuvackovy! Druha varianta kupime predvareneho lobstra ktrory je uz ocisteny od vnutornosti, ked je mrazeny na kamen daj te ho do varneho sacku do horucej vody a rozmrazte ked ho date priamo horucej vody strati chut.Hned ho potom dajte do ladovej vody ochladit. Tupou stranou velkeho kuchynskeho noza rozbijeme skrupinu s chvosta aj klepiet a povyberame maso. maso nakrajame na tenke platky.

  2. 2

    Vacsie predvarene krevety ocistime a rozkrojime na motylika. Lososa uplne cerstveho -sushi kvalita nakrajame na mensie platky ako na sushi. Pripravime si domacu majonezu alebo kupime najlepsiu majonezu aku dostat. Nie velmi pikantnu lobster ma jemnu nasladku chut tak ju nechceme potlacit.

  3. 3

    Pomiesame lobstrove masko s majonezou osolime okorenime podla chuti. Na vrch poukladame roztvorene krevety a sushi lososove platky. Nakoniec prizdobime lososovym kaviarom. Pocet porcii malo byt pre 4... dakdo to zjedol

Diskusia k receptu

frezia68
Je to pastva pre oči,veľmi lákavo vyzerá, len ten čerstvý homár....odkiaľ?A kto to asi zjedol? :-))))
jezibabka1
@2010 to je paráda, raz si snáď aj ja budem môcť niečo také dovoliť, prikladám si (pre istotu)
jezibabka1
@egre ška ja v taký čas hovorím "keď budem veľká, budem mať veľa peňazí" a potom si to kúpim :)))))
2010
Cerstvy len v sezone , mrazeny tym ze je to na salat spravi tu istu sluzbu.
U nas nahrada , neviem ci este ziju ale ako maly chlapec chytali sme
rakov v potoku take podobne sladke masko..
To malo byt delene na mensie porcie :
salatovy listok na to nasusorena mrkvicka trosku draheho homara jedna kreveta platok lososa a trosku lososieho kaviaru, uhorka paradajka.
Islo to do ladnicky a ako male deti ...stare deti prisli a potom sa vyhovarali ze to isli len "otestovat ale bolo to moc dobre.
2010
Hmm daaky je malicky ale na ten obrazok sa da kliknut aby sa zvacsil
frezia68
201O : Pamätám si,ako v detstve som chodila na raky do potôčika s krstným otcom a chytal ich rukami.To boli ešte čisté potoky a krstná mama ich pripravila a bolo to na tanieri veľké,červené a mäsko bielučké........
babidka
ked tu dalsiu fotku fotil syn , tak ju pridaj - ved to ostane v rodine , nie ?:-)
honestka
@2010 : Na taketo delikatesy nepouzivam nikdy ziadnu kupenu majonezu.
Skus si urobit doma svoju tak, ze rozpustis maslo - tentoraz nie preprazit (to da uplne inu chut) z masla pozbierat tu bielu penu a nechat malo ochladit. Do mixera daj 2-3 zltka, 3 lyzice olivovy olej a prilievaj letne maslo pomaly po stene mixera. POZOR, aby si nepremixoval na uplne maslo, ale aby to bolo pekne vlacne.
Ak nepouzivas hned, tak samozrejme stuhne tak len daj do horucej vody v salke a pomaly miesaj. Dostanes lahodnu maslovu majonezu, ktora chut raka iba podpori. (Inac najradsej raka namacame do horuceho masielka)...

Tuto istu majo pouzivam na Oysters.

Ja tiez rada kupujem zmrazene racie chvosty, ktore maju velmi kvalitne maso, cele iba v sezone, ked ich vozia zo studenych vod.
Tiez to pripravujeme na tieto sviatky.
2010
Honestka,
Dakujem odlozime recept na majonezu s maslom.
My sme mali Japonsku majonezu Kewpie ktora chuti daco medzi nasou a slahackou je tam slabo sladka prichut ktora ide velmi dobre s lobstrom.
bozulka
Rakov sme chytali ešte v 67 roku v Južných Čechách na súkromnom pozemku kde bol krásny potok aj rybník.Najprv sme chytali žaby/ teda chytali muži a odrali ich z kože /a na to sme rakov chytali,na osobu bolo aj 5-6ks krásných ,veľkých.Len ja som bola pažravá a zvládla som ich 11ks,iba s ochuteným másličkom.
Homára alebo tigrie krevety si raz za čas môžeme dopriať.Je to úžasná dlikatesa,ale len pre mojich synov a pre mňa.Manžel zje,ale bez nadšenia.Ja hovorím,že je to pre neho škoda.To mi je ľúto,že nezdiela moje nadšenie pre takéto delikatesy.
2010
@eraserhead , to vyzera super, krasna prezentacia a este aj chut.
( o cene som radsej ticho )...



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia