Vietnamsky baklazan -Ca Tim Nuong Voi Toi Ot

2010 - bez fotky2010, 28. septembra 2011
15 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

2-3
1 lyzica
2 lyzice
1
4 struciky
hrst
1 lyzicka
1-2 lyzica




Postup

  1. 1

    Cely baklazan opecieme v kuse nad otvorenym plamenom. Udime -pecieme pokial nezmekne a koza dostane "pluzgiere". Odlozime a nechame trochu ochladit a oberieme zhoretu supu.( trik od Talianov strcit do igelitoveho sacku a zavriet -ide to potom lahsie ).

  2. 2

    V povodnom Vietnamskom recepte bolo napisane este vytlacit stavu -treba robit ked je podozrenie ze baklazan je starsi.( v europe sa preto soli a dava do vody). Baklazan nakrajame naporcujeme na hrubsie slize - dlhsie hranolky.

  3. 3

    V miske smiesame cukor ( nechame rozpustit ) , ryzovy ocot, rybaciu omacku a na drobno nakrajane chilli. Do woku dame rozohriat trochu oleja pridame nakrajane cesnak a nechame kratko oprazit pokial nezacne vonat.

  4. 4

    Do woku pridame na slize nakrajany opeceny baklazan prehrejme , zalejeme pripravenym octovym nalevom, 1-2 minutu stir -fry. Odstavime pridame natrhanu bazalku , pokorenime drvenym ciernym korenim , premiesame ....

Diskusia k receptu




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia