Voňavá hubová polievka

oco - fotkaoco, 27. januára 2011

Takto varí hubovú polievku moja žienka domáca.

4
porcie
15 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

250 g
20 g
1 l
200 g
200 g
2 PL




Postup

  1. 1

    Sušené hríby dáme do hrnčeka a pridáme malé množstvo vody,ktorú po chvíli zlejeme a dáme čistú vodu.Očistíme a na plátky nakrájame šampiňóny.Pripravíme si vývar s dvoch kociek zeleninového bujónu.

  2. 2

    Na oleji opražíme múku,pridáme zeleninový vývar,huby čerstvé aj sušené.Varíme 15 minút.

  3. 3

    Do polievky dáme rozhabarkovanú kyslú a sladkú smotanu.Dochutíme soľou a mletým čiernym korením.Hustotu polievky podľa potreby upravíme tak,že v troche mlieka rozmiešame hladkú múku.Nakoniec dvoma lyžicami kvalitného bieleho vína./veltlín zelený/ upravíme chuť polievky .Už nevaríme .Pri podávaní na tanieri posypeme čerstvou pažítkou.Keď nemáme tak nevadí.Dobrú chuť.

Diskusia k receptu




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia