V Anglicku sa vraj vo viktoriánskej dobe zalievanie používalo ako spôsob konzervovania zvyškov mäsa. Princíp je v tom, že hrubá vrstva prepusteného masla zabráni Zobraziť celý popisV Anglicku sa vraj vo viktoriánskej dobe zalievanie používalo ako spôsob konzervovania zvyškov mäsa. Princíp je v tom, že hrubá vrstva prepusteného masla zabráni prístupu vzduchu. Môže sa použiť aj masť. Mäso vydrží v chlade 1 mesiac. Ak sa dovtedy nezje...:)
príprava
na 160 st. C °C
Postup
-
1
Suroviny:
-
2
Pokrájané mäso dáme do pekáča spolu s viazaničkou byliniek, borievkami, olúpaným cesnakom, cibuľou, slaninou, tukom, a maslom. Pridáme koreniny, osolíme.
-
3
Zalejeme vínom a pečieme v rúre na 160 st. C cca dve a pol až tri hodiny prikryté, kým mäso nezmäkne.
-
4
Mäso a slaninu vyberieme zvlášť do misy.
-
5
Výpek precedíme cez hrubšie sito a cibuľu a cesnak prepasírujeme do výpeku.
-
6
Mäso dáme do mixéra aj s časťou premiešaného výpeku a rozmixujeme. Podľa hustoty ešte pridáme výpek. Ja som dala celý. Mäso natlačíme do keramickej nádoby a necháme prikryté v chladničke dokonale vychladnúť.
-
7
Na masu nalejeme prečírené maslo, vo vrstve hrubej 1 cm, a dáme do chladu stuhnúť. Podávame s chlebom, resp. s toustom, šalátom, príp. brusnicovým džemom alebo s cibuľovou marmeládou a pohárom dobrého červeného:)
- 8
Prečírené maslo: Maslo dáme do hrnca rozpustiť, a necháme pri vyššej teplote opatrne speniť. Penu odoberáme lyžicou, a maslo precedíme cez gázu tak, aby sediment zostal v hrnci. Vzniklo prečírené maslo. Týmto sa zalieva mäso, a pretože v ňom nie sú vzduchové bublinky ako v len rozpustenom masle, dlhšie vydrží a urobí nepriepustnú izolačnú vrstvu na mäse. Mäso sa dá natlačiť aj do zaváracích pohárov, zaliať tukom a sterilizovať pre dlhšiu spotrebu.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 8
Diskusia k receptu