Zaliata zverina fotorecept

sjuz - fotkasjuz, 11. augusta 2011

V Anglicku sa vraj vo viktoriánskej dobe zalievanie používalo ako spôsob konzervovania zvyškov mäsa. Princíp je v tom, že hrubá vrstva prepusteného masla zabráni Zobraziť celý popisV Anglicku sa vraj vo viktoriánskej dobe zalievanie používalo ako spôsob konzervovania zvyškov mäsa. Princíp je v tom, že hrubá vrstva prepusteného masla zabráni prístupu vzduchu. Môže sa použiť aj masť. Mäso vydrží v chlade 1 mesiac. Ak sa dovtedy nezje...:)

15 minút
príprava
2 a pol až 3 hodiny minút
na 160 st. C °C

Suroviny

200 g
z 1/2 citróna
3 strúčiky
cca 10 ks
po 5 guličiek
1/4
1
3 PL cca




Postup

  1. 1

    Suroviny:

    Zaliata zverina (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pokrájané mäso dáme do pekáča spolu s viazaničkou byliniek, borievkami, olúpaným cesnakom, cibuľou, slaninou, tukom, a maslom. Pridáme koreniny, osolíme.

    Zaliata zverina (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Zalejeme vínom a pečieme v rúre na 160 st. C cca dve a pol až tri hodiny prikryté, kým mäso nezmäkne.

    Zaliata zverina (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Mäso a slaninu vyberieme zvlášť do misy.

    Zaliata zverina (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Výpek precedíme cez hrubšie sito a cibuľu a cesnak prepasírujeme do výpeku.

    Zaliata zverina (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Mäso dáme do mixéra aj s časťou premiešaného výpeku a rozmixujeme. Podľa hustoty ešte pridáme výpek. Ja som dala celý. Mäso natlačíme do keramickej nádoby a necháme prikryté v chladničke dokonale vychladnúť.

    Zaliata zverina (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Na masu nalejeme prečírené maslo, vo vrstve hrubej 1 cm, a dáme do chladu stuhnúť. Podávame s chlebom, resp. s toustom, šalátom, príp. brusnicovým džemom alebo s cibuľovou marmeládou a pohárom dobrého červeného:)

  8. 8

    Prečírené maslo: Maslo dáme do hrnca rozpustiť, a necháme pri vyššej teplote opatrne speniť. Penu odoberáme lyžicou, a maslo precedíme cez gázu tak, aby sediment zostal v hrnci. Vzniklo prečírené maslo. Týmto sa zalieva mäso, a pretože v ňom nie sú vzduchové bublinky ako v len rozpustenom masle, dlhšie vydrží a urobí nepriepustnú izolačnú vrstvu na mäse. Mäso sa dá natlačiť aj do zaváracích pohárov, zaliať tukom a sterilizovať pre dlhšiu spotrebu.

Diskusia k receptu




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia