Foto: janikbj
5
porcií
porcií
20-25 minút
na 200 °C
na 200 °C
Postup
-
1
Zemiaky nakrájame na plátky asi 0,5cm hrubé a v osolenej vode ich uvaríme cca do polomäkka. Filé osolíme, okoreníme čiernym korením a paprikou, pokvapkáme citrónovou šťavou. Na masle krátko opečieme. Do zapekacej misky alebo malého plechu dáme predvarené zemiaky, posypeme nadrobno nasekanou cibuľou (nemusí byť, ja dávam len trošku), rozotrieme na nich osolenú kyslú smotanu (trošku potrasieme s plechom, nech stečie medzi zemiaky) a poukladáme opečené filé. Neprikryté dáme zapiecť do rúry vyhriatej na 200 stupňov na asi 15. min. Potom posypeme filé strúhanou goudou a vrátime do rúry na 5-10 min., kým s syr nezapečie.
Len v dobrom. Túto kombináciu by mala posúdiť len tá najlepšia odborníčka-šéfkuchárka na tejto stránke. Ja obyčajný plebejec, nešlachtičného robotníckeho pôvodu z bratislavskej štvrti z okolia štadióna Slovana, musím s tebou súhlasiť. Ryby a syr to je ako keby sme mali spáriť Slovan s nenávidenou Trnavou.