Zapečené kuracie prsia a šampiňóny fotorecept

danculka - fotkadanculka, 18. septembra 2011
Zapečené kuracie prsia a šampiňóny (fotorecept)
Foto: danculka
8-10
porcií
20min minút
príprava
60 minút
na 200 °C

Suroviny

1kg
1kg
1/3
4 stredné  nasekaná
2ks
2ks bez konz. a glut.
podľa svojej chuti
  na vysypanie plechu




Postup

  1. 1

    Šampiňony očistíme z vrchnej kože a nakrájame..

    Zapečené kuracie prsia a šampiňóny (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    ..cibulu tiež..

    Zapečené kuracie prsia a šampiňóny (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    kuracie prsia nakrájané na rezance opečieme na masle,prisolíme len trošku... a pridáme trošku sl.papriky...

    Zapečené kuracie prsia a šampiňóny (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    ..z masla vyberieme a dáme na vymastený pekáč som vysypala strúhankou...

    Zapečené kuracie prsia a šampiňóny (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    do výpeku som dala cibuľu a huby,tiež ich poptažíme, skoro podusíme,lebo prsia pustili šťavu a všetká sa neodparila...

    Zapečené kuracie prsia a šampiňóny (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    podusené šampiňony dáme do pekáča na kuracie prsia...

    Zapečené kuracie prsia a šampiňóny (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    2 sladké smotany rozmiešame s hubovou sáčkovú polievkou a celé zalejeme v pekáči,nesolili sme huby preto,lebo táto polievka má soľ v sebe a dáme zapiecť..na 200st hodinku,aby sa to odparilo a pripieklo...

    Zapečené kuracie prsia a šampiňóny (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    ...hubová polievka...

    Zapečené kuracie prsia a šampiňóny (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    zapečené prsia a šampiňóny....

    Zapečené kuracie prsia a šampiňóny (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    môžeme podávať,ja som ,ako prílohu dávala pečenú zemiakovú kašu,dobrú chuť!

    Zapečené kuracie prsia a šampiňóny (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu

dorisa
Zaujímavé, hodné vyskúšania. Ďakujem za recept.
dogagador
musim tu pozhanat hubovu polievku v sacku, inak mam vsetko doma a tento recept postupil v poradovniku na prve miesto!
janger
Moze byt velmi chutne. Trochu podobny recept mam v jednej kucharskej knihe a uz sa davno nanho chystam, len nejako som na to zabudla. Tiez ho potom mozno pridam...@danculka , ty supes sampinony z vrchnej koze? Ja to nikdy nerobim...Nuz ale kazdy ma svoj sposob.
danculka
Práve ,keď som to robila,tak som hovorila manželovi,že v telke to nikdy nerobia,on na to,že to už majú pripravené vopred,tak som znovu šúpala,aspoň, že viem,viac to robiť nebudem ha, ha ,ha...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia