Zapekané filé s bylinkami

redakcia - fotkaredakcia, 13. septembra 2009
4
porcie
20 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
1 PL
1 PL
1 PL
4-5 lístkov
1 plátok
50 g
1 ks
100 ml
1,5 KL




Postup

  1. 1

    Bylinky umyjeme, osušíme a otrháme z nich lístky. Tie rozmixujeme spolu so striedkou z chleba, zmäknutým maslom a žĺtkom. Čiastočne rozmrazené, umyté a osušené filé opečieme na oleji z oboch strán (asi 5 minút), vyberieme ho a odložíme do tepla.

  2. 2

    Pripravíme si omáčku: do výpeku prilejeme smotanu, ochutíme soľou, koreníma zahustíme zásmažkou. Premiešame a krátko povaríme. Opečené filé potrieme z jednej strany pripravenou bylinkovou zmesou a dáme zapiecť na 8 – 10 minút do vyhriatej rúry.

  3. 3

    Rybie filé podávame s opekanými zemiakmi a pripravenou omáčkou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia