Zapekané kuracie prsia v lístkovom ceste s tzatziki omáčkou

monika26 - fotkamonika26, 6. mája 2013

Tento recept som si vymyslela z toho čom som doma našla :-)

3
porcie
15 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Suroviny

1/2 ks
250 g
250 ml
3 - 4 ks
1 ČL
3 - 4 strúčiky
3 plátky
100 g
400 g
2 PL




Postup

  1. 1

    spravíme si tzatziky omáčku: smotanu, na drobno nakrájané zavárané uhorky, trochu octu a pretlačený cesnak (dala som 3strúčiky), soľ, prípadne korenie podľa chuti. Celé zamiešame podľa chuti.

  2. 2

    vyvaľkáme si lístkové cesto, naň navrstvíme z tzaziky omáčky, naukladáme nasolené a nakorenené kuracie prsia nakrájané na tenšie pláty, naň dáme šunku, nastrúhaný syr a celé uzavrieme lístkovým cestom a dáme piecť. Piekla som asi na 180 stupňoch zhruba 35minut, tak aby boli prsia prepečené, robila som to odhadom a pekne sa prepiekli.

  3. 3

    Príloha: uvaríme si zemiaky v slanej vode, na panvici si ich opražíme na masle a s nadrobno nakrájanou petržlenovou vňaťou a podávame s tzaziky omáčkou. Fotky nemám, nenapadlo ma to nafotiť, ani množstvo neviem, robila som to všetko odhadom, tak len na inšpiráciu :-)

Diskusia k receptu

wegar
Prosím, čo je tzatziki na smotane so zaváranými uhorkami a octom? Prečo sa to volá tzatziky? Pokiaľ viem, píše sa to tzatziki a má to byť z hustého gréckeho jogurtu s čerstvou postrúhanou vytlačenou uhorkou. Ďalej cesnak, soľ, korenie sedí. Ešte chýba kôpr alebo mäta.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia