Zdravé bezlepkové čokoládové brownies s malinami

johankafab - bez fotkyjohankafab, 8. apríla 2016

Dnes som si pre Vás pripravila hriešne dobré bezlepkové čokoládové brownies s malinami, ktoré sú však zo zdravších verzií pôvodných ingrediencií. Aj pri takýchto Zobraziť celý popisDnes som si pre Vás pripravila hriešne dobré bezlepkové čokoládové brownies s malinami, ktoré sú však zo zdravších verzií pôvodných ingrediencií. Aj pri takýchto neskutočne kalorických, ale výborných receptoch sa viete vynájsť a obmeniť ich, prispôsobiť si ich tak, aby ste znížili ich kalorický podiel a tiež aby ste nemali "toľko" výčitiek, že ste si dopriali mlsku :-) Recept je rýchly.

12
porcií
20 minút
príprava
25-30 minút
na 180 °C

Suroviny

180 g (alebo ghee)
150 g
100 g
3 ks
270 g
40 g
40 g
40 g
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Trúbu si predhrejeme na 180 stupňov, vymastíme a vysypeme pohánkovou múkou okruhlú formu alebo hranatú formu cca 20 x 30cm. Maslo nakrájame na kocky, dáme do kastrólika a na najnižšej teplote zahrievame. Dávame veľký pozor aby sa maslo neprepálilo! TIP! Ak chcete bezlaktózovú verziu brownies, namiesto gazdovského masla použite ghee maslo. Do roztopeného masla nalámeme čokoládu a za stáleho miešania necháme roztopiť. Roztopenú čokládu odstavíme a necháme vychladnúť.

  2. 2

    Vajcia s cukrom šľaháme minimálne 5 minút na najvyššom stupni, na tomto kroku si dajte záležať, musí Vám vzniknúť krásna pena. Postupne prilievame vychladnutú roztopenú čokoládu. Vypneme šľahač a miešame ručne stierkou.

  3. 3

    Do hladkej kompaktnej zmesi, postupne pridávame preosiatu pohánkovú múku, mandľovú múku a kakao. Zmes može byť trošku hrbolatá, za to môže mandľová múka, nezľaknite sa! Pozor! Miešame v tvare "osmičky". Je podstatné aby ste dodržali tento krok. Zmes sa pekne zjednotí.

  4. 4

    Určitú časť malín (koľko uznáte za vhodné) pridáme do zmesi a jemne zamiešame. Hotovú zmes vylejeme do vymastenej formy, posypeme zvyšnou časťou malín a dáme piecť do trúby na 25 - 30 minút. Dávame veľký pozor aby sme brownies neprepiekli, pretože z vláčnej dobroty sa Vám ľahko môže stať suchý koláč.

Diskusia k receptu

aleana
@Johankafab pekný receptík, vyskúšam, bezlepkové recepty zbieram. A keď už opravujeme, tak ešte jedna oprava by sa mohla uskutočniť - do zmesi (nie do zmesy).
stanci11
nie je to presladené? ja chápem že brownies majú byť sladké ale strašne moc mi príde toho cukru, môžem ubrať? neviem aká je sladivosť toho kokosového totiž :)
johankafab
Kludne mozete dat menej:-) vyskusajte dat 200 a ked sa vam bude zdat, ze chcete pridat, tak pridate :-) @Stanci11 (9.4.2016 14:10)

luclup
Mam velmi rada kolaciky ako tento (: len tie suroviny zohnat, a snad niekedy vyskusam (: pekny recept, krasna fotka a musim pochvalit aj tanier, som zatazena na take doplnky v kuchyni, bodkovana kraasa ♥️ ♥️ ♥️



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia