Zelené fazuľkové struky v pivnom cestíčku

zirafninka1 - fotkazirafninka1, 15. augusta 2012

Suroviny





Postup

  1. 1

    Strúčiky umyjeme a osušíme. Pivo a múku zmiešame v pomere 1:1, dochutíme soľou, prípadne korením podľa chuti. Do cestíčka môžeme pridať aj nasekané bylinky. Vyprážame v dobre rozpálenom oleji.

Diskusia k receptu

používateľ nemá avatar
plk
plk
Jednoduche a vyborne. Uz som to kdesi jedol. Hostitelka to podavala ako "jednohubky" a pridala aj misku s akymsi sladko-stiplavym "sooosom" na namacanie. Musim niekedy vyskusat aj ja.
rea1
a toto sa mi ale veľmi pozdáva.
mám technickú: tie lusky vysmážaš surové? stihnú aspoň trochu zmäknúť? netreba ich aspoň trošku popredu oblanšírovať? ale to je jedno, cestou z práce kupujem lusky a skúšam. :-)
zirafninka1
Dakujem @plk , @rea1 , @medovnicek :) @rea1 vysmazam ich surove. su to take tie s okruhlym prierezom , tenke, dlhsie. neboli uplne cerstve, kupene 2 dni dozadu a stacilo im to vysmazanie. olej som poriadne rozpalila, aby netahali privela tuku. Potom som znizila plamen na strednom horaku takmer na minimum a vysmazalo sa mi to tak akurat.
tatranka
Jednoduché,zaujímavé a hádam veľmi vhodné ako príloha aj k mäsku.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia