Zeleninová kocka s hubami

Jozef Šaulík
šéfkuchár hotela Park v Piešťanoch, 29. júna 2012
Zeleninová kocka s hubami
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
15 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

150 g
100 g
150 g
100 g
100 g
500 g, zmes
200 ml
2 ks
200 ml




Postup

  1. 1

    Očistené huby urestujeme na cibuľke. Koreňovú zeleninu očistíme, pokrájame na rezančeky, osolíme, okoreníme.

  2. 2

    Pridáme urestované huby a dáme na pekáč.

  3. 3

    Vajcia vyšľaháme so smotanou a zalejeme zeleninu pripravenú na pekáči. Pečieme 20 minút pri teplote pri 160 0C.

Diskusia k receptu

cica2
to bude dobrota!....krásne foto :-)
sracz
Výborný nápad, chutný rcp, odskúšané do posledného zrnka zjedené! Veľké výhrady mám voči jeho technologickému popisu - viac menej ako ku všetkým rcp prezentovaným redakciou (prepáčte za otvorenosť a úprimnosť), nie k varecháčom a varecháčkam, všetkých kategórií. Rozhodne je potrebné zmeniť množstvo smotany, teplotu a čas pečenia (postačuje 100 ml smotany, teplotu zvýšiť na 180 st. C a čas na dvojnásobok). Predpokladaná variabilita tohoto rcp dáva optimistické predpoklady aj s nakrájanou šunkou, či strúhaným tvrdým syrom, i s pridaním prúžkov čerstvej papriky, či zelerovou a petržlenovou vňaťou. Všetko je možné a potrebné odskúšať a rešpektovať špecifiky aditív.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia