Zeleninové fašírky s brokolicovým pyré

Martin Krasňanský
sous chef reštaurácie Vinum Galeria Bozen v Pezinku, 19. augusta 2015
Zeleninové fašírky s brokolicovým pyré
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g
300 ml
300 g
5 g
3 g
100 g
3 ks
 na obalenie
 na obalenie
200 g
200 g
200 g
200 g
 na vyprážanie
2 ks
2 strúčiky




Postup

  1. 1

    Očistenú zeleninu nakrájanú na menšie kocky blanšírujeme, zmiešame s vajcom a s pečivom rozmočeným v mlieku, dochutíme soľou, korením a cesnakom.

  2. 2

    Z hmoty formujeme fašírky, ktoré obalíme v klasickom trojobale – múka, vajce, strúhanka. Očistené zemiaky uvaríme v osolenej vode, scedíme a vyšľaháme pyré s mliekom a maslom.

  3. 3

    Obvarenú brokolicu pomelieme a spojíme so zemiakovým pyré. Dochutíme soľou a zeleninové fašírky vypražíme.

Diskusia k receptu

amilka2
Určite vyskúšam, ale brokolicu uvarím spolu so zemiakmi a urobím pyre a fašírky upečiem na plechu v rúre na papieri....
1x libina




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia