Zeleninový šalát (fotopostup)

kucharronald - bez fotkykucharronald, 28. augusta 2010

Veľmi jednoduchý :)

10
porcií
5 minút
príprava

Suroviny

4 ks
3 ks
1 strúčik
1 ks
2-3 PL
2-3 PL
1 PL
1 KL
štipka




Postup

  1. 1

    Paradajky, papriku, cibulu a cesnak nakrájame.

    Zeleninový šalát (fotopostup) - obrázok 1
  2. 2

    Dáme do misky, ktorú napustíme vodou. Pridáme ocot, práškový cukor, mletú papriku a čierne korenie. Všetko dobre zmiešame a dáme na 1 hod do chladničky. Podávame k mäsu, k rezňom,alebo podľa chuti :) Dobrú chuť :)

    Zeleninový šalát (fotopostup) - obrázok 2

Diskusia k receptu

klaura
Ronald, skús to bez vody a zníž dávku cukru a octu na 1PL a trochu prisoliť. Zeleninka si pustí svoju šťavu a nebudú sa vitamíny vyluhovať do vody, ktorú aj tak potom vyleješ.
1288_1276494884 - profilový obrázok
oco
oco
Ja to robím ako píše klaura,nálev si urobím zvlášť a dám ho len toľko ,aby šalát voda zakryla,nakoniec posypem paprikou a korením.
alexdidi
Ja vodu nedávam vôbec, úplne mi stačí tá ktorú pustí zeleninka...a namiesto octu balzamiko, čím cukor kryštál už ani netreba alebo len málilinko...
kucharronald
My ľúbime také, kde je viacej vody a stojí to min. 3 hodiny...neviem, možno skúsim aj to... :)
violetacamorova
Aj môj otec má rád veľa šťavy ako to robíš ty Ronald, do šalátu, ktorý urobím si stále pridá ešte vodu.
kucharronald
Ja si myslím, že vy by ste mali vyskúšať takto...toto nie je diskusia, ale recept...pridajte svoj recept aj vy...keď to robíte inak, načo to písať sem...pridajte vlastný recept...možno, že vám zachutí aj s vodou...ja by som nevedel predstaviť šalátik bez vody...my to v rodine takto robíme...ale každý má iné chute...
mamina2
ja robim tiez so štavou a potom ju vypijeme :) aj nase deti lubia tu stavu...este pridavame niekedy aj syr grecky slany...
2010
kucharronald, presne je to tvoj recept a nedaj sa nech si to robia po svojom.
Ja ty skor poradim ohladom fotky , ( v dobrom) odlesk -tu tomu hovoria igelit je vemi tazko sa ho zbavit ale tym ze mas digitalny fotak.
Tak skus si otacat tanier a skus sa posuvat hore dole doprava do lava .
Je vzdy uhol pri ktorom ho nemas dakedy treba aj 10 fotiek skusit aby si nasiel spravny uhol.Ja dakedy 2-3 pozriem na pocitaci a idem spravit z druheho uhla , alebo si zober lampu do ruky aj tu co mas nocnu a skus s nou pohybovat a zbavit sa odlesku.Stoji to za to ked mas dobry recept .
kucharronald
:) Fotku som si všimol vtedy, keď som už mal v PC a keď už šalátik nebol :) Nechcel som pridať, ale nakoniec som pridal :) Vyzerá, akoby bol na tanieriku :) Ale keď spravím šalátik, vymením fotku :)
marta23
A kedy sa pridáva olej? Lebo nie je v texte spomenutý len v rozpise surovín. Ja takto robím aj uhorkový. Len ja vodu na začiatku vôbec nepridávam Najprv treba posoliť a ocukriť kryštálovým cukrom. Takto si zelenina sama pustí vodu, kryšt.cukor sa rozpustí za občasného miešania a potom pridám podľa chuti (odoka) ocot a korenie, červenú papriku nakoniec.
Prečo toľko hrubíc a pravopisných chýb sa vyskytuje v mnohých receptoch. Ak niekto neovláda pravopis (hamba), tak v PC je kontrola pravopisu alebo redakcia by to mala opraviť.
kucharronald
ďakujem za upozornenie....olej sa dáva vtedy, keď šetky iné suroviny (ocot, cukor, ...)
Zamyslite sa nad tým, čo ste písali...citujem:Prečo toľko hrubíc a pravopisných chýb sa vyskytuje v mnohých receptoch. Ak niekto neovláda pravopis (hamba), tak v PC je kontrola pravopisu alebo redakcia by to mala opraviť. ????????
Predstavte si, že niekto na vareche nevie dobre po slovensky...žije v inom prostredí, kde ľudia nerozprávajú po slovensky. Nikto nemusí vedieť perfektne po slovensky. Ja si myslím, že nie som ten najlepší človek, ktorý neovláda perfektne slovenčinu, ale ani ten, kto neovláda...
a ešte niečo....redakcia by mala opravovať? tak koľko ľudí by trebalo, aby prečítali každý jeden recept a aj opravili? @sandratamer je na dovolenke. A kontrola pravopisu je naozaj, ale kto bude každý recept pridávať do programu????
frezia68
@marta23 :nuž,naozaj sa stáva,že neovládame pravopis,aj o tom už tu bola diskusia,a často práve kritici ich robia,lebo HANBA od slova haniť,a nie HAMBA,čo už?
marta23
No, vidíte, každý robíme chyby. Ale odoka je správne, v Pravidlách pravopisu je to aj ako príslovka. A ja sa ospravedlňujem za Hamba=hanba ale ja mám obidve šošovky v očiach umelé (čerstvo operované pre cukrovku, vysoký tlak a pod.)a to som nepozorne prečítala po sebe, nie z nevedomosti. Ale nie je hanba si priznať, že do zverejňovaných textov, aj keď kuchárskych, by malo byť bezchybné. Ja som na nikoho menovite neútočila. Vyjadrila som svoj názor a na ten máme všetci právo.Ale do oka bijúce chyby sú často ťažko ospravedlniteľné. Len veľmi do seba zahľadený človek na kritiku odpovedá zlobou a nadávkami. Dostala som aj naozaj drzý, primítívny mail. Uzatváram toto raz navždy, prosím: Aj slovenské porekadlo hovorí, že trafená hus zagága. Na tom sa asi dohodneme. Nikdy v živote nebudem na Vareche nič komentovať, neoplatí sa. To je pre mňa ponaučenie. No, čo už. Odpúšťam.
marta23
oprava: do zverejňovaných textov nepatria gramatické chyby.
aroooo
Myslím si, že je to tu o varení - neznalosť pravopisu poukazuje na niečo iné.Je však dosť ľudí,ktorí hoci majú problém s gramatikou pripravia úžasné jedlo...



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia