Vylepšené zemiakové placky s pomletým bravčovým mäsom alebo na rezance nakrájaným kuracím či morčacím marinovaným mäsom urýchlia prípravu jedla, pretože sa to pripravuje naraz Zobraziť celý popisVylepšené zemiakové placky s pomletým bravčovým mäsom alebo na rezance nakrájaným kuracím či morčacím marinovaným mäsom urýchlia prípravu jedla, pretože sa to pripravuje naraz dohromady, čo nejednej gazdinke uľahčí varenie.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Z postrúhaných zemiakov vytlačíme trochu vody, pridáme do nich ovsené vločky, roztlačený cesnak, majoránku a soľ.
- 2
Pomleté bravčové mäso posolíme, okoreníme čiernym korením a pridáme do zemiakov.
- 3
Namiesto bravčového môžeme 2 hodiny pred prípravou nakrájať kuracie alebo morčacie prsia na slížiky, zasypať ich škrobovou múčkou a zaliať sójovou omáčkou. Dáme ich do chladničky nechať marinovať.
- 4
Nakoniec zemiaky s pomletým alebo marinovaným kuracím či morčacím mäsom dobre premiešame, môžeme dochutiť vegetou a prípadne, ak sú príliš vlhké pridať ešte vločky. Do horúcej panvice dáme vždy trochu oleja a robíme malé placky. Samozrejme ich osmažíme z oboch strán. Hotové môžeme podávať so šalátom alebo nakladanou zeleninou. Takto máme mäsko hneď aj s prílohou hotové. Sú veľmi chutné a môžeme ich predložiť aj hosťom. Treba vyskúšať!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu