Zemiakové šúľance bez múky fotorecept

vavan - fotkavavan, 13. júna 2013
Zemiakové šúľance bez múky (fotorecept)
Foto: vavan

toto cesto sa dá využiť na mnoho spôsobov ako ovocné knedlíčky,slané knedlíčky k mäsu alebo šúlance,recept nemeckého kuchára J.Lafera.

Suroviny

900 g
3 ks
75 g alebo kukuričný škrob
štipka
50 g
Sladká verzia:
3 PL
1
Slaná verzia:
1 čl
štipka




Postup

  1. 1

    Zemiaky umyjeme,uvaríme v šupke.Uvarené zemiaky očistíme a vložíme do zatváratelnej misy s jenského skla a vložíme do rúry na 150°C na 15 minút aby sa odparila prebytočná voda zo zemiakov.

    Zemiakové šúľance bez múky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vychladnuté zemiaky nastrúhame alebo prepasírujeme cez lis na zemiaky,pridáme vyšľahané žĺtky vidličkou

    Zemiakové šúľance bez múky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    maizenu,štipku soli,rozpustené maslo keďže som robila šúlance na sladko pridávam cukor vanilkový,práškový a vypracujeme cesto ak treba pridáme podľa potreby maizenu./ak robíte slané tak pridáte soľ,muškátový oriešok.

    Zemiakové šúľance bez múky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Dosku si vysypeme maizenou a s vypracovaného cesta vytvoríme valec s ktorého odoberáme cesto a tvarujeme knedle ktoré plníme ovocím alebo šúlance,aby sa nám lepšie tvarovali ruky si potrieme maslom.

    Zemiakové šúľance bez múky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Do hrnca si dáme variť vodu s trochou soli necháme zovrieť,vložíme šúľance a varechou zľahka premiešame,keď vyplávaju napovrch ihneď vyberieme dierkovanou varechou ak robíme knedličky tie ešte povaríme 2-3 minúty a potom vyberieme do misy do ktorej si dáme naspodok maslo podľa svojej chuti zľahka premiešame

    Zemiakové šúľance bez múky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    a na tanieri si posypeme svojou oblúbenou posýpkou.

    Zemiakové šúľance bez múky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    marhuľové knedle

    Zemiakové šúľance bez múky (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

manya
kedysi som bola závislá na sledovaní nemeckých TV ,relácie o varení, Johan bol prvým kuchárom a potom ďalší a ďalší, to som bola na materskej, asi preto má moja mladšia dcéra dobrý vzťah k vareniu a pečeniu a ide jej to výborne. Šúľance robieva, upozorním ju na tvoj recept.
rikina
Johan Lafer je excelentný kuchár, tiež veľmi rada sledujem jeho relácie o varení a vždy sa niečo naučím, určite vyskúšam aj tieto šúľance...;o)
mariena1
jooj mne sa prave teraz hodi tento recept...robievam šulance ale s mukou a kedže som na protikvasinkovej diete a tam nesmiem muku a maizenu,solamyl možem urobim si...sice bez cukru,ale budu šulance...mnam...
radost
a je rozdiel v chuti-múkové-či bezmúkové?
cesminaz
znie to velmi lakavo a aj tie sulance vyzeraju veeelmi dobre,najmä na sladko ;-) ukladam a urcite vyskusam,dakujem za receptik
babidka
Jeeeej , dalsia verzia mojich oblubenych sulancov :-) Viem , ze som podobny recept uz kdesi videla - myslim , ze to boli ovocne knedliky a aj som si to chcela zapisat ...ale zabudla som na to . Som rada , ze tento recept budem mat konecne v KK. Tak ma napadlo , ze to cesto by sa mohlo pouzit aj na pirohy plnene slanym tvarohom . tak skusim najprv tie tvoje sulance a potom skusim experimentovat :-)
medovnicek
recept si odkladám a určite vyskúšam, vďaka, že si sa s nami oň podelila:)
havino
další super recept, ukladám, výborne vyzerajú
vavan
Ďakujem všetkým za nahliadnutie a milé komentáre @radost sú mäkšie
ako s múkou,@babidka skúšala som vaľkať to cesto je mäkké ale keď prídeš na nejaký spôsob budem rada potešíš aj mňa.



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia